Imate težave z zidno plesnijo v vašem domu?

Imate težave z zidno plesnijo v vašem domu?

2. december 2019 #zidne #plesni #preprečevanje #odprava Novice, obvestilaNasveti

Povišana vlaga v bivalnem prostoru vsekakor neugododno vpliva na bivanje in zdravje nas in naših najbližjih. Primerna zračna vlaga za zdravo bivanje v prostoru je med 55% in 65%, če je višja kot to spodbuja nastanek bakterij in plesni, kar lahko pripelje do razvoja raznih bolezni in alergij. V tem primeru je pomembno vedeti, da lahko v našem bivalnem okolju najdemo več kot 100 vrst različnih plesni, ki povzročajo različne bolezni, ki so lahko celo smrtno nevarne. Spore, ki so povsod okoli nas, so navadno neškodljive, ob zadostni koncentraciji pa lahko povzročijo veliko bolezenskih težav, kot so alergijske reakcije, astma, glavobol, draženje oči, kašelj, vnetje nosne sluznice, težave z dihanjem, vnetje kože in tako dalje.

Kaj je potrebno storiti?

Najprej moramo poiskati vzrok, zaradi katerega je plesen sploh nastala. Vzrok je po navadi povezan s povečano koncentracijo vlage na določenih mestih, predvsem v kotih, kjer zrak nikoli ne zaokroži.

Vzrokov je lahko več, najpogostejši pa so:

» poškodovana streha ali žlebovi

» razpoke v zidu

» kapilarna vlaga (dom brez ali poškodovano hidroizolacijo)

» slabo prezračeni prostori

» prhanje in kopanje

» kuhanje brez uporabe nape

» sušenje perila v prostoru

Preventivno je največkrat že dovolj, da nekajkrat dnevno prezračimo prostore in tako vodni pari omogočimo izhod na prosto. Če pa se je plesen v vašem domu že pojavila ter se še ni vžrla pregloboko v steno, jo lahko odstranite tudi sami.

V tem primeru vam ponujamo celovito rešitev Sistem Termoščit, ki učinkovito pripomore k preprečevanju in odpravi zidne plesni v vašem domu:

Kaj so prednosti Sistema Termoščit?

» fizikalni princip delovanja z neomejenim rokom delovanja

» brez dodanih škodljivih biocidov

» izboljšano bivalno ugodje zaradi toplotnega sevanja sten

» z višanjem površinske temperature sten, preprečuje nastanek kondenza

» po naravni poti zavira nastanek in razvoj zidne plesni

3 preprosti koraki za sanacijo zidne plesni s SistemomTermoščit

1 KORAK (odstranitev plesni s sredstvom AlgiClean)

Na površine, na katerih se nahaja plesen, s čopičem ali razpršilko nanesemo sredstvo Weber AlgiClean ter počakamo, da se površina posuši. Sredstvo začne učinkovati takoj po nanosu na okužene površine tako, da prodre globoko  v njih. Na ta način intenzivno deluje na daljše časovno obdobje ter tako preprečuje ponovno rast alg in plesni.

2 KORAK (nanos izolacijske mase Termoglet)

Ko smo smo površine očistili plesni in alg, predlagamo, da pred nanosom barve, pripravite in izravnate podlago z toplotnoizravnalno izolacijsko maso Termoglet ,ki služi izravnavi zidov, uravnava vlago in je najprimernejša podlaga za nanos barve Termoščit. Termoglet je že pripravljena, kemično nevtralna bela pastozna izravnalna masa. Zaradi vsebnosti steklokeramičnih kroglic, ki delujejo kot izolatorji, lahko maso le izjemoma redčimo z vodo (do 5%). Maso pred uporabo premešamo, in nanašamo le na suhe in čiste površine. Končni sloj pobrusimo.

3 KORAK  (nanos izolacijske barve Termoščit)

V zadnjem, 3 koraku, na primerno pripravljene, suhe površine nanesemo termoizolacijsko barvo Termoščit. To je barva, ki uravnava temperaturo in vlago v prostoru, zagotavlja prihranek energije, preprečuje nastanek zidne plesni in se lahko niansira s poljubnimi pigmenti za notranje barve. Priporočen je nanos s čopičem ali valjčkom v vsaj 2 slojih.

Vse zgoraj opisane artikle, ki predstavljajo celovito rešitev Sistema Termoščit lahko naročite tudi v naši spletni trgovini, mi pa vam jih dostavimo na dom:

  1. Weber AlgiClean 500 ml
    6,75 €
    Ni na zalogi

Predlagamo vam, da si ogledate še vse ostale rešitve, ki jih ponuja naš partner, podjetje Weber

Imate težave z zidno plesnijo v vašem domu?