BAZENI IN OPREMA ZA BAZENE

Plavanje je eden najboljših načinov za premagovanje vročih poletnih dni, še zlasti, če vam je na voljo vsak trenutek v dnevu. S postavitvijo bazena na domačem dvorišču boste zagotovo močno prispevali k izboljšanju svojega zdravja, hkrati pa boste ime...
Pokaži več

Plavanje je eden najboljših načinov za premagovanje vročih poletnih dni, še zlasti, če vam je na voljo vsak trenutek v dnevu. S postavitvijo bazena na domačem dvorišču boste zagotovo močno prispevali k izboljšanju svojega zdravja, hkrati pa boste imeli več možnosti za kakovostno preživljanje časa. Več časa za družino in prijatelje, za vadbo po svojem okusu ter mentalno sprostitev po napornem dnevu. V nadaljevanju si preberite nasvete, ki so vam lahko v pomoč pri ustvarjanju oaze kar na lastnem dvorišču.

Ste že od nekdaj sanjali o bazenu na svojem dvorišču, a se vam je zdelo, da je to težko dosegljivo in predrago? Zdaj lahko uresničite svoje skrite sanje. 

Izbira bazena glede na vaše potrebe

Prav vaše želje in potrebe bodo botrovale k temu, ali se boste odločili za nakup vgradnega ali prostostoječega bazena. Večji prodajni hit so zagotovo samostoječi montažni bazeni, saj zahtevajo manj gradbenih del, so cenovno dostopnejši. Lažji so tudi za vzdrževanje ter predvsem nudijo večjo varnostno zaščito, saj je možnost, da vanj padeta otrok ali hišni ljubljenček, skoraj nemogoča. Za segrevanje omenjenega bazena pa je dovolj grelec vode ali solarno pokrivalo za bazen.

Kako se odločite za pravo vrsto bazena?

Najbolj pogosta izbira, ki nudi predvsem hitro in enostavno postavitev, ter je cenovno najugodnejša, je bazen z napihljivim dnom. Tega je moč dobiti v različnih velikostih, oblikah in globinah. Takšen bazen je odlična rešitev za manjše vrtne površine, saj ga je enostavno zložiti in v zimski sezoni pospraviti.  Če imate dovolj prostora na vrtu in ne želite spreminjati podobe svoje okolice, so montažni samostoječi bazeni za vas odlična izbira. Za postavitev namreč ne potrebujete pomoči gradbenih mojstrov in so zelo vzdržljivi, priloženo pa imajo tudi kartušno filtrirno črpalko.

Za vse, ki si želite dodatne stabilnosti, pa priporočamo bazene s kovinsko konstrukcijo, ki ponujajo enake karakteristike, kot bazeni z napihljivim dnom, le da je njihova struktura trdnejša. Nekateri izmed njih imajo priloženo tudi filtrirno črpalko.

Za popolno otroško veselje in starševsko brezskrbnost pa so neprecenljivi otroški bazeni. Ne le, da je postavitev izjemno preprosta in hitra, praktični so tudi za potovanja.

Zagotovo pravi balzam za dušo in telo predstavljajo masažni bazeni, ki po napornem dnevu zagotavljajo maksimalen užitek. Postavitev je enostavna in hitra.

Pred končno odločitvijo o velikosti in vrsti bazena je seveda dobro razmisliti, koliko denarja ste pripravljeni nameniti oskrbi, saj bazeni večjih volumnov potrebujejo večjo količino vode in sredstev za njeno nego.

Nasveti za pravilno vzdrževanje bazena

Vaš bazen potrebuje redno vzdrževanje. Le tako bo njegova življenjska doba daljša. Dobro vzdrževanje bazena pa se v prvi vrsti začne s poznavanjem svojega bazena in z nakupom sredstev za nego vode. Poleg dodajanja dezinfekcijskih in čistilnih sredstev, je treba iz bazena redno odstranjevati umazanijo. Ta se nabere na dnu bazena, v koških skimmerjev ali v peščenem filtru. V času večjih količin padavin in vetra, pa imamo težavo z nanosom odpadlega listja in zemlje, kar poveča možnost za razvoj nevarnih bakterij in alg. Zato priporočamo redno čiščenje in odstranjevanje umazanije. Pri tem so vam lahko v pomoč različni talni čistilci za bazen.

Priprava bazena na zimo

Če ste se odločili za nakup bazena, ki ga konec poletja ne nameravate pospraviti, potem morate jeseni bazen pravilno pripraviti na prezimovanje. Le tako bo voda v bazenu ostala do pomladi bistra in čista.

Svetujemo, da v času zime bazen pokrijete z zimskim pokrivalom, ki ga bo zaščitil pred umazanijo. Hkrati pa tudi voda pod pokritim bazenom ostane topla dalj časa in ne zmrzuje. Pozorni pa bodite tudi na to, da bazena ne pripravljate na zimo, ko je temperatura vode v bazenu višja od 15° C. 

Izkoristite moč sonca in se vedno prhajte s toplo vodo

Prostostoječe solarne prhe so odlična rešitev, če želite poskrbeti za še čistejšo vodo, hkrati pa za namestitev ne potrebujete posebne napeljave. Enostavno jo postavite na želeno mesto ob bazenu in nanjo priklopite navadno gumijasto vrtno ali PVC cev za dotok vode. Njihova prednost je, da imajo posebno obdelan rezervoar z vodo, ki zagotavlja gretje vode za prhanje s pomočjo sončne energije. Nekateri modeli imajo rezervoar obdelan s stekleno površino, kar še dodatno poveča izkoristek gretja s pomočjo sončne energije. Med zimo prho enostavno pospravite v kletne prostore.

Pri odločitvi za nakup bazenov za vaše dvorišče, vam je spletna stran inpos.si lahko v veliko pomoč. Z bogato ponudbo bazenov priznanih blagovnih znamk, kot so Hecht, Intex, Bestway, ugodnimi cenami, številnimi dodatki za bazen ter bogato izbiro sredstev za vzdrževanje, vas bodo zagotovo prepričali, da se odločite za nakup.

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 64

Page
na stran
Nastavi padajočo smer
Kupujte po
 1. Boja za klor - mini 20 g., Sto.
  7,69 EUR / KOS
 2. Boja za klor 200 g tablete, Sto.
  8,79 EUR / KOS
 3. Boja za klor LED, Sto.
  33,99 EUR / KOS
 4. Cev plavajoča fi 38mm 6m, Sto.
  33,99 EUR / KOS
 5. Gobica za čiščenje roba, wm, Sto.
  7,99 EUR / KOS
 6. Kad za izpiranje nog, Sto.
  11,99 EUR / KOS
 7. Kartuša univerzalna, Sto.
  10,49 EUR / KOS
 8. Pokrivalo SF za bazen fi 450/460 cm letno, Stot.
  57,99 EUR / KOS
  ali od 10.62 EUR / mesec
 9. Reflektor led plavajoč, Sto.
  26,99 EUR / KOS
 10. Reflektor led z magnetom, Sto.
  31,99 EUR / KOS
 11. Sesalec ščetka-težka, Sto.
  22,99 EUR / KOS
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 64

Page
na stran
Nastavi padajočo smer