KOPALNICE

V kopalnici začnete in končate svoj dan. Obiščete jo večkrat dnevno, hkrati pa jo uporabljajo tudi vaši gostje. Kopalnica je torej nepogrešljiv prostor v vašem domu in odraža tudi vašo osebnost, zato je njena zasnova še toliko bolj pomembna. Pri nač...
Pokaži več

V kopalnici začnete in končate svoj dan. Obiščete jo večkrat dnevno, hkrati pa jo uporabljajo tudi vaši gostje. Kopalnica je torej nepogrešljiv prostor v vašem domu in odraža tudi vašo osebnost, zato je njena zasnova še toliko bolj pomembna.

Pri načrtovanju kopalnice je na prvem mesti njena funkcionalnost. Vsebovati mora obvezne elemente, kot so WC školjka, tuš kabina ali kad, umivalnik, bojler in kopalniško pohištvo za shranjevanje, hkrati pa mora biti dovolj prostorna, da ne otežuje uporabe. Vsak kopalniški element torej prispeva k skupnemu slogu in uporabnosti vaše kopalnice. Pa poglejmo, kako lahko kar najbolje opremiti prostor, kamor gre še cesar peš.

Kopalniško pohištvo

Vaša kopalnica bo najbolj funkcionalna in urejena, če je v njej veliko prostora za shranjevanje. Tako boste vse svoje pripomočke, kozmetične izdelke, čistila in brisače spravili v za to namenjene omare, odprte police pa bodo krasili dekorativni elementi.

Vrhunsko zasnovani kopalniški bloki in omarice dajo vaši kopalnici prav poseben čar, saj naravni les ali moderne police visokega sijaja izražajo vaš slog in se zlijejo z dekoracijo ostalih prostorov. Z izbiro kopalniškega bloka si boste še dodatno olajšali načrtovanje kopalnice in poskrbeli za enoten videz, bolj drzni kupci pa lahko sami kombinirajo omarice, ogledala in police, ter tako dosežejo popolnoma edinstven videz.

Kopalniške ploščice

Ploščice so najverjetneje najbolj trajen del vaše kopalnice. Njihova zamenjava  je lahko zelo draga ali zamudna, še posebej, če se projekta lotite sami. Zato pri izbiri kopalniških ploščic velja: dvakrat premislite, preden kupite.

Pri izbiri ploščic na prvem mestu ni funkcionalnost, ampak vzdušje, ki ga želite pričarati v kopalnici. Žive barve in pestri vzorci bodo v kopalnico vdihnili razigranost in energijo, naravni odtenki kamna pa bodo poskrbeli za sprostitev.

Kopalniški dodatki

Dodatki so tisti element kopalnice, pri katerem si lahko daste duška. Dekorativni elementi, kopalniški tekstil, rože, funkcionalni elementi, kot so držala za brisače, lončki za zobne ščetke … Seznam se kar ne konča.

Kopalniški dodatki najbolje izražajo vašo osebnost in naredijo kopalnico bolj domačo. Pri izbiri dodatkov pa kljub temu ne velja pozabiti, da mora biti kopalnica predvsem funkcionalna. Zato vedno pomislite, kdo uporablja vašo kopalnico in kako boste kar najlažje opravili svojo jutranjo rutino. Če si kopalnico deli več oseb, bo večja količina dekorativnih elementov kar hitro povzročila nered, če pa ne uporabljajte dodatkov, kot so posodice za milo, pa boste morali površine večkrat čistiti.

Tuši, umivalniki in WC školjke

Sanitarni izdelki so v uporabi vsak dan, hkrati pa zavzamejo tudi največ prostora. Prvo vprašanje, ki si ga verjetno zastavite pri prenovi kopalnice je: tuš ali kopalna kad? Pri svoji odločitvi seveda najbolj upoštevajte razpoložljiv prostor, hkrati pa tudi svoje navade.

Tuši omogočajo hitro osvežitev in vzdrževanje osebne higiene, hkrati pa so tuš kabine zelo prilagodljive in lahko izberete obliko, ki se kar najbolje zlije s prostorom. Kadi so namenjene sproščanju v vodi in dolgotrajnim užitkom, vendar zasedejo več prostora. Pri tem lahko izbirate med vgradnimi ali samostoječimi kadmi.

Drugi največji element v kopalnici so umivalniki. Pri nakupu upoštevajte predvsem material, obliko in velikost umivalnika. Izberite takšnega, ki najbolj ustreza vašemu slogu, hkrati pa je prilagojen vašim potrebam in rutini. Če si kopalnico deli več oseb, ki se zjutraj želijo odpraviti od doma ob istem času, potem je bolje izbrati večji umivalnik, ali pa se celo odločiti za dva umivalnika.

Sam nakup umivalnika pa še ne zadostuje, saj je nanj treba namestiti tudi pipo. Tudi tukaj je potrebna harmonija med izgledom in funkcionalnostjo. V kopalnicah, zasnovanih v starinskem slogu, se bodo najbolje odrezale pipe z dvema ročkama, v moderne kopalnice pa se bodo odlično podale oglate pipe s samo eno ročko. Pipe z eno ročko tudi olajšajo nastavitev temperature vode, zaradi česar prihranite na računu za vodo.

Ko kupujete WC školjko, boste naleteli na dva različna modela. Samosteječe in viseče školjke, pri čemer je lahko splakovalnik viden in montiran na steno, ali pa skrit v steni kot vgradni splakovalnik. Menjava WC školjke je lahko precej zamudna in če želite spremeniti slog svoje kopalnice, je priporočeno zamenjati samo WC desko. Najbolj popularne so deske s funkcijo soft close, saj te preprečijo moteče ropotanje.

Načrtovanje kopalnice

Se vam zdi izbira kopalniškega pohištva, skrb za barvno usklajenost ploščic in kopalniških dodatkov ter zasnova najbolj funkcionalne razporeditve tuša in WC školjke prenaporna? Tudi v tem primeru vam Inpos stoji ob strani, saj svojim strankam ponujamo 3D izris vaše sanjske kopalnice.

Naši strokovni sodelavci vam bodo svetovali glede razporeditve elementov v prostoru, hkrati pa vam bodo kopalnico izrisali na računalniku, da si boste lažje predstavljali barvne kombinacije in slog svoje kopalnice. Ne čakajte, ampak si oglejte našo ponudbo!

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 1860

Page
na stran
Nastavi padajočo smer
 1. MODUO WC ŠKOLJKA VISEČA MODUO CERSANIT
  195,59 EUR / KOS
  ali od 18.34 EUR / mesec
 2. PRESIDENT WC ŠKOLJKA P20 TALNA TALNI IZLIV CERSANIT
  50,79 EUR / KOS
  ali od 18.46 EUR / mesec
 3. DELFI WC ŠKOLJKA VISEČA CERSANIT
  83,19 EUR / KOS
  ali od 15.19 EUR / mesec
 4. CARINA WC ŠKOLJKA VISEČA BREZ ROBA CERSANIT 1= PAL 24 KOM
  191,79 EUR / KOS
  ali od 17.97 EUR / mesec
 5. CASPIA WC ŠKOLJKA VISEČA NEW CLEAN ON CERSANIT
  282,69 EUR / KOS
  ali od 13.83 EUR / mesec
 6. CITY OVAL WC ŠKOLJKA VISEČA NEW CLEAN ON CERSANIT
  285,49 EUR / KOS
  ali od 13.93 EUR / mesec
 7. ERIKA PRO Q WC ŠKOLJKA VISEČA HATRIA YXJ1 530X345
  173,39 EUR / KOS
  ali od 16.19 EUR / mesec
 8. METROPOLITAN/VIRGO ŠKOLJKA VISEČA BREZ ROBA HF CERSANIT 1 paL=18 kos
  316,89 EUR / KOS
  ali od 10.79 EUR / mesec
 9. MODUO BIDE VISEČI CERSANIT
  185,19 EUR / KOS
  ali od 17.31 EUR / mesec
 10. MODUO WC ŠKOLJKA STOJEČA, STENSKI IZLIV, 010 BREZ ROBA CERSANIT
  215,29 EUR / KOS
  ali od 10.51 EUR / mesec
 11. NANO WC ŠKOLJKA VISEČA CERSANIT
  38,99 EUR / KOS
 12. PARVA MONOBLOK VERTICAL 020 (ŠKOLJKA+DESKA SC EO+KOTLIČEK 3/6) CERSANIT
  260,69 EUR / KOS
  ali od 12.76 EUR / mesec
 13. PARVA WC ŠKOLJKA VISEČA BREZ ROBA CERSANIT 1= PAL 24 KOM
  126,69 EUR / KOS
  ali od 11.88 EUR / mesec
 14. PRESIDENT WC ŠKOLJKA P10 TALNA STENSKI IZLIV CERSANIT
  52,79 EUR / KOS
  ali od 19.19 EUR / mesec
 15. ŠKOLJKA VISEČA GEMMA 2 J003001 DOLOMITE
  102,49 EUR / KOS
  ali od 18.67 EUR / mesec
 16. WC ŠKOLJKA ADELE TALNA STENSKI IZLIV ROCA
  62,49 EUR / KOS
  ali od 11.35 EUR / mesec
 17. WC ŠKOLJKA ADELE TALNA TALNII IZLIV ROCA
  62,49 EUR / KOS
  ali od 11.35 EUR / mesec
 18. WC ŠKOLJKA BAU TALNA/TALNI IZLIV RIMLESS 39431000 GROHE
  112,39 EUR / KOS
  ali od 10.48 EUR / mesec
 19. WC ŠKOLJKA DEBBA TALNA STENSKI IZLIV
  160,19 EUR / KOS
  ali od 14.97 EUR / mesec
 20. WC ŠKOLJKA GEMMA2 TALNA/TALNI IZLIV DOLOMITE
  113,59 EUR / KOS
  ali od 10.67 EUR / mesec
 21. WC ŠKOLJKA POLO TALNA STENSKI IZLIV INKER (1PAL=24KOM)
  68,59 EUR / KOS
  ali od 12.63 EUR / mesec
 22. WC ŠKOLJKA POLO VISEČA INKER (1PAL=24KOM)
  68,79 EUR / KOS
  ali od 12.63 EUR / mesec
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 1860

Page
na stran
Nastavi padajočo smer