ELEKTRIČNI KAMINI

Z električnimi kamini lahko v dom vnesete prijetno vzdušje prasketajočega ognja, lahko ga obesite na steno kot umetniško delo ali pa ga prostostoječega enostavno postavite na ustrezno mesto v prostoru in že uživate v igri plamenov. Z njim zagotovo po...
Pokaži več

Z električnimi kamini lahko v dom vnesete prijetno vzdušje prasketajočega ognja, lahko ga obesite na steno kot umetniško delo ali pa ga prostostoječega enostavno postavite na ustrezno mesto v prostoru in že uživate v igri plamenov. Z njim zagotovo popestrite svoj dom, hkrati pa se izognete nadležnemu nalaganju drv in odprtim plamenom.

Izberite pravi kamin za vaš dom

Pestra izbira električnih kaminov, zasnovanih iz lesenega ohišja, MDF-a, naravnega ali umetnega kamna, stekla in nerjavnega jekla, vam nudi številne možnosti, da prostoru dodate pridih modernega, klasičnega ali brezčasnega.

 • Vgradni električni kamin vam omogoča več ustvarjalnosti. Vgradite ga lahko v steno ali preprosto postavite v za to namenjeno odprtino.
 • Prostostoječi električni kamin kamin je na voljo kot samostojna enota. Je odlična rešitev za stanovanja, saj je premični, prihrani prostor in zagotavlja dodaten vir toplote.
 • Dekorativni ali okrasni električni kamin je na voljo kot samostojna enota. Je odlična rešitev za stanovanja, saj je premični, prihrani prostor in zagotavlja dodaten vir toplote.

Zakaj izbrati električne kamine?

Prednosti teh kaminov prepričajo mnoge, saj so cenovno in enostavni za namestitev. Ker ne proizvajajo nobenih emisij, ni potrebe po dimniku. Zato jih lahko mirno namestite tudi v stanovanjih. Z njim lahko preprosto povečate temperaturo zgolj v enem prostoru in tako zmanjšate stroške ogrevanja. Ker električni kamin ne proizvaja škodljivih izpustov, pomaga varovati okolje.

Kurišča, opremljena s steklom, običajno ostanejo hladna na dotik, stikalo za zaščito pred pregretjem, ki je na voljo pri številnih modelih, pa poskrbi za varnost pri uporabi. Zato je odlična izbira za domove z otroki in hišnimi ljubljenčki. Čeprav ogenj ni pravi, lahko številni modeli ustvarijo plamen zelo prepričljivega videza.

Če želite biti samooskrbni, električni kamini morda niso najboljša rešitev, saj brez električne energije ne morejo delovati. Prav tako je zaradi vsebnosti gibljivih električnih in mehanskih elementov lahko njihova življenjska doba krajša od drugih vrst ogrevalnih naprav na trda goriva.

V kateri prostor je najbolje namestiti električni kamin?

 • Zunanja terasa
  Namestitev električnega kamina na vašo teraso bo izboljšala videz zunanjega prostora in mu dodala pridih arhitekturnega presežka.
 • Kuhinja
  Mnogi električni kamini omogočajo, da izklopite način ogrevanja in še vedno uživate ob pogledu na ogenj. To je odlična možnost za toplejše poletne mesece ali za območja, kjer običajno ni tako hladno.
 • Spalnica
  Kamin v tem prostoru bo ustvaril občutek razkošja. Vendar dobro razmislite, kje mu boste določili mesto. V primeru namestitve nad posteljo je pametno narediti podometno odprtino. Tako se ponoči ne boste zadeli ob kamin ali se opekli med posteljanjem.
 • Dnevna soba
  Je osrednji prostor, kjer preživimo največ svojega časa. Zato je intimno in udobno vzdušje, v katerem se boste počutili čim prijetnejše in sproščeno, še toliko pomembnejše.
 • Kopalnica
  Nič ni boljšega, kot uživati ​​v toplini kamina med namakanjem v kadi. Pri tem razmislite o kaminu s funkcijama »ogrevanje po izbiri« in »spreminjanja barve«, ki vam bo omogočila, da boste plamene v kopalnici uskladili s svojim dekorjem.

Dragocen nasvet: v primeru prodaje stanovanja je prav električni kamin lahko dobra iztočnica za dvig cene nepremičnine.

Enostavna namestitev, kjerkoli

Namestitev vgradnega kamina bo zahtevala nekaj rezanja, kitanja in drugih zaključnih del. Če radi ustvarjate sami, si lahko takšno montažo zadate kot vikend projekt. V nasprotnem primeru raje delo prepustite strokovnjaku. Navodila za namestitev se razlikujejo glede na izbran model, zato upoštevajte navodila, ki ste jih dobili ob nakupu svojega kamina.

V primeru, da boste kamin vgradili v steno, boste morali uporabiti tudi stenske vložke in vijake, ki jih lahko najdete na policah podjetja Inpos.

Če namestitev vgradnega ali stenskega električnega kamina za vas ni izvedljiva rešitev, lahko še vedno posežete po samostoječih električnih kaminih, ki jih zgolj postavite na želeno mesto in priklopite v električno vtičnico. Na voljo vam je širok spekter ohišij, ki bodo zadovoljila vsako vašo oblikovalsko zahtevo.

Če pa vas kljub vsem prednostim električnih kaminov kljub temu mika sedenje pred pristnim ognjem in zvok prasketajočih se dr, pa si oglejte tudi našo ponudbo kaminskih peči in štedilnikov.

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

3 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
 1. Kamin električni stenski Memphis, 1800 W, Ed.
  154,99 EUR / KOS
  ali od 14.50 EUR / mesec
 2. Kamin električni Vicenza, 2000 W, Alpina
  203,99 EUR / KOS
  ali od 19.09 EUR / mesec
 3. Kamin vgradni električni Chicago, LED, 1800 W, Alpina
  169,99 EUR / KOS
  ali od 15.91 EUR / mesec
Prikaži kot Mreža Seznam

3 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer