Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega centra INPOS so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in urejajo poslovanje med spletnim centrom INPOS in kupcem.

S spletnim centrom INPOS upravlja podjetje INPOS, d.o.o., Celje, Opekarniška cesta 2, 3000 Celje; matična številka podjetja 5305306, davčna številka: SI70868565, smo zavezanec za davek na dodano vrednost.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletnega centra, pravice in obveznosti kupca in urejajo poslovanje med spletnim centrom INPOS in kupcem. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi v vseh poslovalnicah podjetja INPOS, d.o.o., Celje.


O spletnem centru INPOS

Spletni center INPOS je spletno mesto, kjer imajo uporabniki vpogled v maloprodajno ponudbo, aktualne cene in zalogo produktov podjetja INPOS, ter kjer lahko izvedejo naročilo željenih produktov z dostavo le teh na naslov znotraj ozemlja Republike Slovenije.

Prodaja spletnega centra INPOS je trenutno omejena le na maloprodajo in omogoča nakup le končnim kupcem, ki so kot uporabniki registrirani v našem spletnem centru.

 


Pomoč in napotki

Pomoč uporabnikom

Če potrebujete pomoč pri registraciji, spletnem nakupu ali želite informacije o dostavi, reklamaciji ali vašem spletnem naročilu, nas lahko kontaktirate na:

Vse ostale informacije o poslovalnicah in njihovih odpiralnih časih si lahko ogledate na povezavi: Trgovski Centri

Postopek izvedbe naročila

Postopek spletnega nakupa je izveden le v nekaj korakih, ki uporabniku omogočajo hiter in preprost način nakupa željenih izdelkov brez zapravljanja časa v trgovini in čakanja pred blagajno.

 • - Pred oddajo naročila se je potrebno prijaviti! V primeru, da ste obiskovalec našega spletnega centra, je pred prijavo potrebno ustvariti račun, kar je hiter in preprost postopek, ki vam poleg izvedbe naročila omogoča tudi druge ugodnosti
 • - Ko ste prijavljeni in ste napolnili spletno košarico z željenimi produkti, preprosto potrdite vašo izbiro s klikom »NA BLAGAJNO«. Tako ste pričeli s postopkom izvedbe naročila
 • - Prvi korak v spletni blagajni je vnos naslova za dostavo. Če ste predhodno že opravili nakup v spletni trgovini INPOS lahko preprosto izbirate med že vnesenimi naslovi
 • - Nato določite način dostave, kjer lahko izbirate med redno dostavo na izbrani naslov ali osebni prevzem v najbližjem tehnično prodajnem centru INPOS
 • - Po uspešno izbranem naslovu in načinu dostave pritisnite na gumb »NADALJUJTE NA PLAČILO«, ki vas pripelje v drugi in hkrati zadnji korak izvedbe naročila
 • - V drugem koraku preprosto izberete način plačila in preverite izbrane vnose v desnem okencu
 • - Ko ste prepričani, da so vaši izbrani podatki pravilni, preverite in potrdite pogoje poslovanja podjetja INPOS in kliknite »ODDAJ NAROČILO«
 • - Čestitamo! Opravili ste nakup v spletni trgovini INPOS in o tem boste tudi obveščeni na vaš elektronski naslov
 • - Sedaj je naše delo, da v najkrajšem možnem času, vaše naročilo pripravimo za prevzem ali za predajo dostavni službi. Ko bo vaše naročilo pripravljeno, boste o tem obveščeni na vaš elektronski naslov
 • - S prevzemom paketa (osebni prevzem ali prevzem preko dostavne službe) je postopek spletnega nakupa zaključen

V primeru neželenih sprememb ali zamud pri spletnem naročilu

 • - V primeru, da artikla ni več na zalogi ali zaradi napačnih cen, ki lahko nastanejo pri avtomatiziranem prenosu, si podjetje INPOS pridružuje pravico do zavrnitve naročila, o čemer boste obveščeni v najkrajšem možnem času
 • - V primeru, da željenega blaga ne bomo uspeli pravočasno odpremiti, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili preko elektronske pošte ali pa vas bomo obvestili po telefonu
 • - V primeru kakršnih koli nejasnosti oz. zagotavljanja kakovostne dobave, vas lahko kontaktiramo preko kontaktne številke ali elektronskega naslova, ki ste ga navedli ob izvedbi naročila v spletnem centru INPOS.

Preklic naročila

Naročila preko spleta lahko brez dodatnih stroškov prekličete do prejema elektronske pošte, s katero vas obveščamo, da je bila pošiljka predana dostavni službi ali pa, da je vaše naročilo pripravljeno za prevzem. Obvestilo o preklicu naročila lahko oddate po elektronski pošti, in sicer na naslov e-trgovina@inpos.eu, v katerem mora biti navedena številka naročila ter ime in priimek naročnika.


Shranjevanje naročil

Vsa potrjena naročila se v elektronski obliki nahajajo na sedežu družbe INPOS, d.o.o., Celje, Opekarniška cesta 2, 3000 Celje.

Kupec lahko pridobi kopijo z pisnim zahtevkom po elektronski pošti na naslov e-trgovina@inpos.eu.


Cene

Vse cene so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če je jasno opredeljeno drugače.

Stroški dostave niso vključeni v ceno.

Spletna cena je cena, ki velja izključno v spletnem centru. Cene v spletnem centru se lahko razlikujejo od cene v maloprodajnih enotah (fizične trgovine). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca, oziroma so veljavne tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika. Kljub nenehnim naporom, da se za kupce zagotavlja ažurne in točne informacije o izdelkih in cenah, se lahko zgodi, da so podatki napačni. V tem primeru omogočamo kupcu odstop od nakupa oziroma poiščemo drugo rešitev, ki bo zanj sprejemljiva.


Načini plačila in dostava

Način plačila

V spletnem centru INPOS vam omogočamo naslednje načine plačila:

 • - Obročno plačilo Leanpay
 • - Po povzetju, oz. ob prevzemu v trgovini
 • - Spletno plačilo s plačilno oz. kreditno kartico (MasterCard, Visa, Visa Electron)
 • - Predračun, nakazilo na transakcijski račun

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila (pogoj: preden je pošiljka predana dostavni službi) ali spremembe načina plačila s strani uporabnika, obvestite na naslov e-trgovina@inpos.eu za kreditiranje kartice ali vračilo kupnine.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • - Plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne kartice
 • - Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo podjetja INPOS

Prevzem blaga

V želji čimbolj kvalitetne oskrbe naših strank vam ponujamo naslednji možnosti prevzema blaga, in sicer:

 • - Lastni dvig blaga v tehnično prodajnih centrih INPOS
 • - Dostava na željeni naslov preko Pošte Slovenije

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk prodajalca INPOS je Pošta Slovenije, vendar si podjetje INPOS pridružuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Kupljeno blago je običajno dostavljeno v roku 2 do 7 delovnih dni, razen če ni označeno drugače. Zaradi vikendov ali praznikov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da vam naročila iz nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v dogovorjenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

V kolikor boste v času dostave odsotni, boste blago lahko prevzeli v vaši enoti Pošte Slovenije.

Strošek dostave in dodatni stroški*

Dostava naročenih artiklov se izvaja pod pogoji Pošte Slovenije in krije stroške priprave in dostave blaga do vstopa v stavbo. Morebitni drugačni dogovor oz. dostava, ki obsega tudi vnos blaga v stavbo ter druge, v zvezi s tem povezane storitve, je predmet samostojnega dogovora med kupcem in Pošto Slovenije, ter se plača po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

 • Za nakupe zaračunamo znesek pošiljanja oz strošek dostave v višini 3,90 eur,
 • * V primeru, da kupec pred oddajo spletnega naročila izbere način dostave "Dostava na dom" in način plačila "Plačilo ob povzetju" se mu, kot dodatni strošek oz. storitev (Strošek plačila ob prevzemu) zaračuna znesek 0,90 eur.

Provizija za vplačane poštne nakaznice je plačana po pogodbi med podjetjem INPOS, d.o.o. in Pošto Slovenije, d.o.o.

Naslov za dostavo

Naročeni artikli so poslani na naslov, ki ga je kupec navedel na obrazcu za naročilo. V primeru, da je naslov za dostavo različen od naslova za izdajo računa, mora kupec na obrazcu za naročilo navesti oba naslova. Naročeni artikli bodo poslani na naslov za dostavo, ki je na obrazcu za naročilo posebej označen.


Vračila in stvarna napaka

Vračilo blaga

Skladno z določili zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec si lahko prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe ali pošlje nedvoumno izjavo, v kateri jasno navaja svoj odstop od pogodbe, na elektronski naslov e-trgovina@inpos.eu.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti najkasneje v roku 14 dni po oddani izjavi o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Blago lahko vrnete osebno v najbližji tehnično prodajni center INPOS ali po pošti na naslov: INPOS, d.o.o., Opekarniška cesta 2, 3000 Celje.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen v primeru, da je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil zato kriv kupec. Vračilo kupnine bo izvedeno nemudoma oz. najkasneje v roku 14 dni od prejema izjave o odstopu od pogodbe, razen v primeru plačila s kartico, v kolikor še ni bila bremenjena. Vračilo kupnine se izvede z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec ne sme artiklov neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Stvarna napaka

V skladu s 37. Členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • - Če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • - Če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • - Če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • - Če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnostih blaga s strani dobavitelja ali podjetja INPOS.

Uveljavljanje stvarnih napak

Kupec mora podjetje INPOS o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le – te, obvestiti v roku dveh mesecev, od kar je bila napaka odkrita, na naslov e-trgovina@inpos.eu, ter omogočiti pregled izdelka. Za stvarne napake, ki se pokažejo po obdobju dveh let od izročitve, ne odgovarjamo. Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:

 • - Odpravili napako
 • - Povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • - Izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom
 • - Povrnili celotni plačani znesek

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo ugodili najkasneje v roku osmih dni. V primeru spora glede obstoja napake, pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.


Garancija in reklamacije

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja pri prodajalcu, direktno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu.

Vračilo blaga za uveljavljanje garancije, se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu. Kupec z vračilom blaga nima stroškov.

Reklamacije

Zavedamo se pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in skladno z zakonsko veljavnimi določili. Izdelke lahko reklamirate v vseh tehnično prodajnih centrih INPOS, v katerem prodajajo blago, katerega ste kupili. Seznam centrov lahko najdete na povezavi: Trgovski Centri


Varnost in zasebnost

Varnost

Poskrbeli smo, da so vaši nakupi v spletnem centru INPOS popolnoma varni. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Avtorizacije plačilnih in kreditnih kartic se izvajajo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku prodajalca. Za najboljšo varnost je poskrbljeno z mehanizmi, ki jih uporabljajo banke, finančne ustanove in najboljše spletne trgovine.

Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki pridobljeni preko spletnega centra INPOS v celoti ostali varovani in obdelovani izključno s strani podjetja INPOS. Z vsemi pridobljenimi podatki bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi osebni podatki so zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Osebni podatki pridobljeni v spletni trgovini INPOS se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Registracija

Vsakdo, ki brska po straneh spletnega centra INPOS, je naš obiskovalec. Vsak obiskovalec ima vpogled v maloprodajno ponudbo in aktualne cene podjetja INPOS, kakor tudi pogoje poslovanja spletnega centra INPOS in ostale informacije navedene na našem spletnem mestu www.inpos.eu.

Z enkratno registracijo v naš spletni center postane obiskovalec naš uporabnik. Uporabnikom je poleg osnovnih storitev, ki jih ima vsak obiskovalec, omogočeno tudi nakupovanje v spletnem centru INPOS, kakor tudi ogled stanja naročila, sledenje naročilom, hitrejše nakupovanje, vpogled zgodovino naročil, itd.

Za uspešno registracijo je potrebno navesti ime, priimek, elektronski naslov in geslo. Po uspešno izvedeni registraciji, boste za prijavo v spletni center potrebovali le vaš elektronski naslov in geslo, ki se ga navedli pri izvedbi registracije.

Če želi uporabnik naknadno spremeniti ime, priimek, elektronski naslov, geslo ali druge podatke, lahko to stori tako, da se prijavi v naš spletni center in v rubriki »Moj račun« je vsakemu uporabniku omogočen vpogled in spreminjanje vnesenih podatkov.

Ukinitev registracije

Če ne želite biti naš uporabnik in bi želeli ukiniti vašo registracijo v spletnem centru INPOS, to sporočite na elektronski naslov e-trgovina@inpos.eu. Za preverjanje pristnosti podatkov vas bomo kontaktirali in vam dokončno potrdili ukinitev vaše registracije. Zahtevek za ukinitev vaše registracije mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 14 dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

Odjava od e-novic

Odjavite se lahko s klikom na odjavno povezavo v katerikoli od prejetih e-novic. Prijavljeni uporabniki spletnega centra INPOS, lahko urejajo nastavitve pošiljanja e-novic v rubriki "Moj račun". Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 14 dneh od datuma vaše odjave še prejeli našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja. V tem primeru se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.


Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na straneh spletnega centra INPOS, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov, se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni, ali dobavi spremenijo tako hitro, da podatkov ne uspemo popraviti in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletnega centra INPOS. V takšnem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili odstop od naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko je naročilo potrjeno.

Ob ponovni dobavljivosti artikla, prodajalec ne jamči iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, saj so cene v veliki meri odvisne od dobavitelja artikla.

Kljub našemu trudu, da zagotovimo natančne fotografije, je te potrebno jemati kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pridružujemo si pravico do tiskarskih napak.

Pridružujemo si pravico, da splošne prodajne pogoje spremenimo kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.


Pritožbe in spori

Podjetje INPOS spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb na vseh prodajnih mestih. V primeru težav nas kontaktirajte na telefonsko številko 080 72 92 ali pošljite elektronsko sporočilo na naslov e-trgovina@inpos.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na podlagi Uredbe 524/2013/EU je bila ustanovljena enotna vstopna točka za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje. Več informacij lahko najdete na naslednji povezavi: Povezava

V primeru, da kupec ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

 • - V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s »Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov«, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v tridesetih dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: Povezava

 

 

Pogoji poslovanja veljajo od dne: 1. 1. 2018Splošne pogoje poslovanja spletnega mesta si lahko prenesete tukaj.