PELETNE PEČI

Peči na pelete postajajo vse bolj priljubljena oblika ogrevanja domov. V kolikor se odločate za nakup peči na pelete in bi radi o tem izvedeli več, preberite Inposov vodnik, ki vam bo olajšal nakup in predstavil prednosti tovrstnih peči. Kaj je peč ...
Pokaži več

Peči na pelete postajajo vse bolj priljubljena oblika ogrevanja domov. V kolikor se odločate za nakup peči na pelete in bi radi o tem izvedeli več, preberite Inposov vodnik, ki vam bo olajšal nakup in predstavil prednosti tovrstnih peči.

Kaj je peč na pelete?

Peč na pelete je vrsta peči, ki kot kurivo uporablja stisnjen les ali pelete iz biomase, ob tem pa ustvari vir stalne in nadzorovane toplote za vaš dom.

Peči na pelete delujejo drugače kot tradicionalne peči na drva, saj enakomerno "dovajajo" pelete iz zalogovnika v kurišče. To pomeni, da peči na pelete natančno nadzorujejo svojo toplotno moč in so zato zelo energijsko učinkovite. Nekateri modeli peči na pelete dosegajo več kot 90-% izkoristek.

Kako delujejo peči na pelete?

Peči na pelete uporabljajo sodobne mehanske in elektronske komponente za ustvarjanje visoko učinkovite in nadzorovane oblike ogrevanja doma.

Delovanje peči na pelete:

 • Ko je peč na pelete priključena na električno omrežje (in seveda dimnik), jo lahko pričnete uporabljati.
 • Delovati začne, ko pride do vžiga kuriva. Peleti (ki so shranjeni v zalogovniku) se nato dovajajo s pomočjo vijačnega polža v izgorevalno komoro.
 • Peleti gorijo v izgorevalni komori (kot pri pravem ognju), nastali dim in gorljive snovi pa so odstranjene s sistemom odsesavanja.
 • Odpadni zrak nato potuje v dimnik in ven iz vašega objekta.
 • To gibanje dima ustvarja podtlak, ki vleče svež zrak v zgorevalno komoro in tako “hrani” ogenj. Svež zrak se lahko v peč na pelete dovaja iz prostora ali po dovodnem kanalu od zunaj (odvisno od modela peči).
 • Topel zrak od ognja v zgorevalni komori potuje v prostor s pomočjo konvekcije.

Peč na pelete ali kaminska peč?

Posebnost peči na pelete je, da se vsi zgoraj našteti procesi spremljajo in izvajajo preko niza temperaturnih in tlačnih senzorjev. Na primer, mehanizirani vijačni polž ne bo nenehno dovajal lesnih peletov v zgorevalno komoro. To bo storil le, ko mu senzorji povedo, da je v komori potrebno več kuriva. To pomeni, da lahko peči na pelete delujejo avtonomno (včasih tudi do 12 ur pod polno obremenitvijo) in jih ni treba nenehno polniti kot kaminske peči na drva. Zato so odlična alternativa za vse tiste, ki ste veliko odsotni od doma in želite obdržati prostor topel.

Skoraj vsi modeli v ponudbi podjetja Inpos nudijo možnost nastavitve želene temperature, naprednejši modeli omogočajo upravljanje preko daljinskega upravljalnika, medtem ko je najnaprednejše modele mogoče uporabljati tudi preko mobilne aplikacije, Tako jih lahko integrirate tudi v sistem pametnega doma.

Cenovno in energetsko učinkovit način ogrevanja

Peči na pelete sodijo med najcenejše in energetsko izredno učinkovite načine ogrevanja. Njihova dodatna prednost je, do so majhne, zaradi česar ne zavzamejo veliko prostora. Ker so lično zasnovane jih lahko namestite v dnevni prostor in tudi spalnico, v tradicionalen ali tudi moderen dom. Ob tem so tudi izredno varne, saj v prostor ne sproščajo nikakršnih emisij.

Kako pogosto je treba polniti zalogovnik s peleti?

Prostornine zalogovnikov, se gibljejo med 15- in 30 kilogrami. Poraba peletov pa je odvisna od nastavljene temperature in moči peči. Manj zmogljive peči porabijo od 0,5 kilograma peletov na uro, medtem ko zmogljivejše do 1,5 kilograma na uro. V povprečju boste tako morali zalogovnik napolniti enkrat dnevno (če peč uporabljate neprekinjeno).

Inposova ponudba peči na pelete

Inposova ponudba zajema peči na pelete priznanih blagovnih znamk. Te predstavljajo odlično izbiro za ogrevanje manjših objektov in stanovanj, njihova namestitev ne zahteva velike finančne investicije. Lahko jih uporabite tudi za ogrevanje vikenda v gorah ali za ogrevanje obmorske počitniške hišice. Ker je upravljanje enostavno jih lahko uporabljajo vsi družinski člani.

Če se odločate za cenovno ugoden način ogrevanja in se obenem ne želite odpovedati naravnemu ognju, potem je nakup peči na pelete v trgovini Inpos prava izbira. Oglejte si našo ponudbo in izberite pravo peč zase!

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

3 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
 1. KAMIN na pelete SM 15 KW, toplovodni, bela barva
  1.699,99 EUR / KOS
  ali od 43.58 EUR / mesec
 2. TOPLOZRAČNI KAMIN NA PELETE SM STANDARD 10 Kw BELI; 3-10 Kw
  889,99 EUR / KOS
  ali od 23.70 EUR / mesec
 3. TOPLOZRAČNI KAMIN NA PELETE SM STANDARD 10 Kw BORDO ; 3-10 Kw
  889,99 EUR / KOS
  ali od 23.70 EUR / mesec
Prikaži kot Mreža Seznam

3 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer