VRTNI STOLI

Ste premišljen kupec ali ste nagnjeni k impulzivnemu polnjenju nakupovalnih košaric? Tako kot pri vseh “trajnih” kosih za opremljanje doma je tudi pri vrtnih stolih preudarnost še kako zaželena. S pomočjo naših nasvetov boste gotovo izbrali pravega. ...
Pokaži več

Ste premišljen kupec ali ste nagnjeni k impulzivnemu polnjenju nakupovalnih košaric? Tako kot pri vseh “trajnih” kosih za opremljanje doma je tudi pri vrtnih stolih preudarnost še kako zaželena. S pomočjo naših nasvetov boste gotovo izbrali pravega.

 

Plastični stoli

Plastika je že od nekdaj material, ki ga povezujemo z vrtnim pohištvom. Je trajna, enostavna za čiščenje, povrh vsega pa je še lahka. Plastični stoli so bili predstavljeni v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Prvi monoblok plastični stol (stol, izdelan iz enega kosa plastike) pa na trg prodrl nekaj let kasneje in poskrbel za pravo revolucijo. Ta model zagotovo poznate – gre za tipičen beli stol s štirimi režami na naslonjalu. Nadvse priljubljen je še danes, prav tako kot njegove barvne različice.

 

Sodobnejši plastični stoli so znani predvsem po svoji enostavni in brezčasni obliki ter dejstvu, da so izdelani iz reciklirane plastike. Lahko jih uporabite tudi v jedilnicah; bodisi kot del stalnega omizja bodisi kot pomožni kos.

 

V povprečju so plastični vrtni stoli cenejši od svojih kovinskih ali lesenih sorodnikov, zato so kot nalašč za tiste z omejenim proračunom. A bodite pozorni, saj imajo navadno nekoliko manjšo nosilnost. Mnogi tarnajo tudi nad nekoliko manj udobja, a če jih kombinirate z okrasnimi blazinami, poskrbite tako za mehkobo kot za izjemen stilski dodatek. 

 

Alu vrtni stoli

Aluminijasti stoli so – podobno kot vrtni ležalniki oziroma klopi iz aluminija – med najbolj iskanimi kosi vrtnega pohištva. Običajno so antracit sive barve, ki v zadnjih letih ostaja najbolj priljubljena barva za stavbno pohištvo. Alu vrtni stoli bodo predstavljali kontrast vašemu zelenju in poskrbeli za sodoben videz terase.

 

Zaradi svoje neobčutljivosti na sončne žarke ali obilne padavine so posebej primeri za tiste, ki jih ob koncu svojega zunanjega pohištva nimate kam pospraviti. Kljubujejo namreč vremenskim razmeram, posebno pozornost zahtevajo le v primeru močnejšega vetra, saj so izjemno lahki.

 

Kovinski vrtni stoli so lahko izdelani tudi iz drugih zlitin. Tovrstni modeli so običajno robustnejši in imajo svoje stalno mesto na pred dežjem zaščitenimi terasami. Zaradi svoje na pogled “hladne” konstrukcije so odlična izbira za ljubitelje industrijskega sloga.

 

Kakšen vrtni stol izbrati

Ustvarjanje udobne vrtne oaze je projekt, ki običajno zahteva veliko časa in pozornosti. In ravno izbira vrtnih stolov je med najpomembnejšimi aktivnostmi prenove. Vsi si želimo, da bo proces izbire vrtnega stola dal VAU in ne AU rezultat. In ravno zato moramo najprej razmisliti o tem, kako bomo stole uporabljali, koliko jih potrebujemo, kje jih bomo skladiščili, kako bomo poskrbeli za njihovo zaščito ...

 • Na prste ene roke lahko preštejemo tiste, ki ne prisegajo na poletna druženja na vrtu in piknike. In ravno ob tovrstnih daljših druženjih je v ospredju ergonomija stolov. Izberite takšne, ki so udobni, in nujno preverite, če vam ustrezajo dimenzije sedežnega dela stola in naklon naslonjala.
 • Če boste kupili večjo količino stolov, vendar vsi ne bodo v stalni uporabi, izberite zložljive modele.
 • Kadar vrtne stole uporabljamo zgolj za pitje kave oziroma za druge aktivnosti v polsedečem položaju, lahko izberemo nižje modele oziroma viseče vrtne stole ali gugalnike. Slednji predstavljajo krasno vizualno popestritev, saj dodajajo kanček prestiža.
 • Če bomo vrtne stole uporabljali za kosila ali večerje, je dobro izbrati klasične oblike stolov. Če ste vrtno mizo že kupili, preverite, kako se vaš favorit med stoli ujema z mizo. Priporočljivo je, da je med vašimi nogami v sedečem položaju in mizo dobrih 30 centimetrov prostora.
 • Plastični ali aluminijasti vrtni stoli so lahki in odporni na vremenske vplive, leseni pa so bolj tradicionalni in ustvarjajo toplejše vzdušje ter občutek pristnega stika z naravo. Če želite izbrati lesene vrtne stole, vaša terasa pa ni pokrita, poskrbite za ustrezne zaščitne prevleke in redno vzdrževanje.
 • Prilagodite izbiro stola svojemu proračunu, vendar ne pozabite na kakovost in trajnost. Stol kupujete za dlje časa, zato, če je le možno, na prvo mesto postavite udobje, dizajn stola in njegove funkcionalnosti.

 

Svetujemo vam, da dobro preučite našo spletno ponudbo ali pa celo obiščete katerega izmed naših trgovskih centrov. In čeprav bo na vašo končno izbiro najbolj odločno vplival videz stolov, ne pozabite tudi na njihove ostale lastnosti.

 

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 25

Page
na stran
Nastavi padajočo smer
 1. Garnitura vrtna HILDE bela 7 delna aluminij in tekstil, Bizz.
  1.049,99 € / KOS
  ali od 27.96 EUR / mesec
 2. Stol BOSTON antracit pvc, Illu.
  49,99 € / KOS
 3. Stol BOSTON bež pvc, Illu.
  49,99 € / KOS
 4. Stol vrtni, 132X106 cm, Koo.
  199,99 € / KOS
  ali od 18.71 EUR / mesec
 5. Stol kovinski GALAXY PLUS, Daj.
  54,99 € / KOS
  ali od 10.07 EUR / mesec
 6. Stol kovinski GALAXY, Daj.
  49,99 € / KOS
 7. Stol kovinski LENA PLUS, Daj.
  64,99 € / KOS
  ali od 11.90 EUR / mesec
 8. Stol kovinski LENA, Daj.
  59,99 € / KOS
  ali od 10.98 EUR / mesec
 9. Stol kovinski MODENA OVAL PLUS, Daj.
  74,99 € / KOS
  ali od 13.73 EUR / mesec
 10. Stol kovinski MODENA OVAL, Daj.
  69,99 € / KOS
  ali od 12.81 EUR / mesec
 11. Stol otroški, 38x38x52cm, Koop..
  5,59 € / KOS
 12. Stol otroški, Koop..
  5,59 € / KOS
 13. Stol vrtni 59x56x108 cm, Koop..
  54,99 € / KOS
  ali od 10.07 EUR / mesec
 14. Stol vrtni 58x61x92 cm, Wu.
  39,99 € / KOS
 15. Stol vrtni HILDE antrancit, Bizz.
  74,99 € / KOS
  ali od 13.73 EUR / mesec
 16. Stol vrtni HILDE bel, Bizz.
  74,99 € / KOS
  ali od 13.73 EUR / mesec
 17. Stol vrtni HILDE coffe, Bizz.
  74,99 € / KOS
  ali od 13.73 EUR / mesec
 18. Stol vrtni MADISON, Bizz.
  299,99 € / KOS
  ali od 10.21 EUR / mesec
 19. Stol vrtni MARTINEZ svetlo siv, Bizz.
  43,99 € / KOS
 20. Stol vrtni MARTINEZ temno siv, Bizz.
  43,99 € / KOS
 21. Stol zložljivi Super Fest oblazinjen
  68,89 € / KOS
  ali od 12.63 EUR / mesec
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 25

Page
na stran
Nastavi padajočo smer