SENČNIKI IN PODSTAVKI ZA SENČNIKE

Ko smo pripravljali seznam nepogrešljivih izdelkov za udobno vrtno oazo, smo na prvo mesto uvrstili vrtno pohištvo. Pričakovan razplet tekme, kajne? Brez mehkih stolov in neobčutljivih vrtnih miz bi bile naše terase kar puste. Ampak verjemite nam, da...
Pokaži več

Ko smo pripravljali seznam nepogrešljivih izdelkov za udobno vrtno oazo, smo na prvo mesto uvrstili vrtno pohištvo. Pričakovan razplet tekme, kajne? Brez mehkih stolov in neobčutljivih vrtnih miz bi bile naše terase kar puste. Ampak verjemite nam, da bi vaš vrt izgledal prazno tudi brez vrtnega senčnika. Da ne omenjamo “puščavskega pridiha” – spopadali bi se z neznosno vročino, nenehno bi morali nanašati kremo za zaščito pred sončnimi žarki, pršenje dežja pa vas ne bi razveselilo, temveč pregnalo v notranje prostore.

 

Zato se pri izbiri vrtnega pohištva ne posvetite le stolom in mizam, temveč dobro preučite tudi senčnike. Ti nudijo ravno pravšnjo mero zaščite pred soncem, večerno roso ali nežnimi padavinami in tako podaljšujejo vaše bivanje na prostem. In vsi vemo, kaj to pomeni: več svežega zraka, zdravja, sproščenih trenutkov in druženja!

 

Vsak senčnik iz Inposove ponudbe ima svoje lastnosti in namen, a nekaj je skupno vsem. So trpežni, zlahka se odpirajo in zapirajo, ustrezni podstavek za senčnik pa poskrbi, da so varni za uporabo.

 

Vrtni senčniki – kako izbrati pravega?

Kako izbrati pravi vrtni senčnik, brez da bi opravljali obširno raziskavo? Sledite spodnjim nasvetom in izbira bo precej preprosta:

 • Mere: Kot pri vseh aktivnostih opremljanja, tudi ustrezen senčnik izberete s pomočjo metra. Pozanimajte se, kakšne so njegove mere v zloženem in odprtem položaju. Tako boste vedeli, koliko prostora bo zasedel, ko ga ne boste uporabljali, in kako veliko senčno površino bo zagotavljal.
 • Material: Konstrukcija senčnika je običajno iz aluminija. Tak vrtni senčnik je lažji od kovinskega. Prav tako je odporen na različne vremenske razmere. Pomembna je tudi trpežnost tekstilnega materiala senčnika. Vsak nov senčnik je lep, a njegov pravi značaj se pokaže šele, ko preživi najmanj eno poletno in zimsko sezono.
 • Prenosljivost: Če želite senčnik uporabljati ne samo na vrtu, temveč tudi na plaži ali pa na nedeljskem obisku bližnjih term, izbirajte med manjšimi in lažjimi modeli. Ti ponujajo dovolj sence, hkrati pa ne zasedajo veliko prostora v vašem avtu. Nekateri senčniki iz naše ponudbe so celo tako majhni, da jih zložene lahko prevažate s kolesom ali skirojem.
 • Cena: Cenovni razpon senčnikov je res širok. Mnogi se uvrščajo v premium razred, saj so narejeni iz izjemnih materialov, oblikovani v skladu z brezčasnimi trendi in nudijo res veliko senčno površino. Kar pa ne pomeni, da bi se morali znajti tudi v vašem nakupovalnem vozičku. Če iščete senčnik za občasno uporabo, se vaš favorit lahko skriva tudi med cenejšimi modeli.

 

Mimogrede, posebna “pravila igre” veljajo pri izbiri vrtnega pohištva za balkon . Kadar opremljamo balkone, izbiramo manjše senčnike, saj želimo, da zavzamejo čim manj prostora. Priporočljivo je, da imajo rotacijsko funkcijo, kar pomeni da jih lahko poljubno obračamo brez da bi jih premikali.

 

Podstavek za senčnik

Dobrega vrtnega pridelka ni brez dobre zemlje. In tudi dobrega senčnika ni brez dobrega podstavka. Formula za nakup tega preprostega, a tako uporabnega dodatka, je izjemno enostavna:  pravilna teža + odporen material + mobilnost = pravi podstavek.

 • Vedno izberite podstavek, ki je dovolj težak in velik za stabilno podpiranje senčnika.
 • Podstavek naj bo narejen iz betona, kamna ali obtežene plastike, saj so ti materiali trpežni in večni.
 • In še zadnji nasvet: če želite premikati senčnik, izberite podstavek z vgrajenimi kolesci ali ročaji za lažje prenašanje.

Senčnik za teraso

Vrtni senčnik lahko uporabljate tudi kot senčnik za teraso ali balkon, lahko pa za se odločite za nakup posebnega senčnika, ki bo v uporabi samo na terasi.

 • Z nakupom senčnika za teraso in vrtnega senčnika lahko del družine uživa v senci na vrtu, del pa na terasi.
 • Ta pristop je ugoden tudi za vrtne zabave, saj se lahko gostje razpršijo po terasi in vrtu, brez da bi se morali “tiščati” pod enim senčnikom.
 • Več senčnikov svetujemo tudi vsem, ki težko dvigujete in nosite težje predmete.

 

Naj kot dobro rešitev za senco na vrtu omenimo tudi vrtne paviljone in pergole. Te priporočamo vsem, ki si želijo trajno in tehnološko napredno rešitev.

 

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 61

Page
na stran
Nastavi padajočo smer
 1. Senčnik CAPUA 3x4 m, Bizz.
  799,99 EUR / KOS
  ali od 21.30 EUR / mesec
 2. Senčnik ARIES 4x4 m, Bizz.
  749,99 EUR / KOS
  ali od 19.97 EUR / mesec
 3. Senčnik SYROS natur 3x4 m, Bizz.
  169,99 EUR / KOS
  ali od 15.91 EUR / mesec
 4. Senčnik SYROS natur fi 3 m, Bizz.
  109,99 EUR / KOS
  ali od 10.29 EUR / mesec
 5. Senčnik BANANA snežno bel, fi 300cm, Koo.
  139,99 EUR / KOS
  ali od 13.10 EUR / mesec
 6. Senčnik BANANA siv, fi 300cm, Koo.
  139,99 EUR / KOS
  ali od 13.10 EUR / mesec
 7. Senčnik ARIES 3x4 m, Bizz.
  699,99 EUR / KOS
  ali od 18.64 EUR / mesec
 8. Senčnik bež fi 380 cm, Kop.
  149,99 EUR / KOS
  ali od 14.04 EUR / mesec
 9. Senčnik bež, fi 300 cm, Wu.
  109,99 EUR / KOS
  ali od 10.29 EUR / mesec
 10. Senčnik INES 3x4 m, Bizz.
  589,99 EUR / KOS
  ali od 15.71 EUR / mesec
 11. Senčnik siv fi 380cm, Kop
  149,99 EUR / KOS
  ali od 14.04 EUR / mesec
 12. Senčnik Roma siv fi 300 cm, Kop
  199,99 EUR / KOS
  ali od 18.71 EUR / mesec
 13. Senčnik les bež fi 250 cm, Kop
  55,99 EUR / KOS
  ali od 10.25 EUR / mesec
 14. Markiza, Tenda ITACA 300 X 200 cm ( siva ), Ver.
  179,99 EUR / KOS
  ali od 16.84 EUR / mesec
 15. Markiza, Tenda ITACA 300 X 250 cm ( bež in oker), Ver.
  199,99 EUR / KOS
  ali od 18.71 EUR / mesec
 16. Markiza, Tenda ITACA 400 X 250 cm ( belo/modra ), Ver.
  229,99 EUR / KOS
  ali od 11.24 EUR / mesec
 17. Podstavek za senčnik - klin Daj..
  11,99 EUR / KOS
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 61

Page
na stran
Nastavi padajočo smer