VRTNI PAVILJONI IN PERGOLE

Vrtni paviljoni ustvarjajo zaseben prostor za druženje, delo ali počitek. Istočasno ustvarjajo kotiček, v katerega se lahko umaknemo, ko si zaželimo miru, ali pa druženje z družinskimi člani ali prijatelji. Ob vetrovnih dneh nudijo zaščito pred vetro...
Pokaži več

Vrtni paviljoni ustvarjajo zaseben prostor za druženje, delo ali počitek. Istočasno ustvarjajo kotiček, v katerega se lahko umaknemo, ko si zaželimo miru, ali pa druženje z družinskimi člani ali prijatelji. Ob vetrovnih dneh nudijo zaščito pred vetrom, ob vročim poletnih dneh pa zagotavljajo osvežujočo senco. Uporabite jih lahko tudi za zaščito pred točo in dežjem. Kot izredno priročni se izkažejo za zabave in piknike, vrtu pa dajo tudi pridih luksuza.

 

Izbira materiala vrtnega paviljona

V ponudbi podjetja Inpos lahko poleg ostalega vrtnega pohištva izbirate tudi med vrtnimi paviljoni, izdelanimi iz različnih materialov. Vse pa odlikuje močna in trpežna konstrukcija, ki ima dolgo življenjsko dobo.

 

Vrtni paviljoni iz aluminija

Aluminij je dizajnersko najbolj prilagodljiv material in izjemno odporen na vremenske vplive. Ker ne rjavi, potrebuje malo nege in je zato idealna izbira za tiste, ki skrbi za vrtni paviljon ne želijo posvečati veliko časa. Če torej živite ob morju ali na vetrovnem predelu, potem je vrtni paviljon izdelan iz aluminija najboljša izbira za vas, saj je obočajno težji in bo kljuboval močnim sunkom vetra.

 

Vrtni paviljoni iz blaga

Prostostoječi paviljoni so odlična izbira za ustvarjanje sprostitvenega prostora na vrtu. Običajno so sestavljeni iz kovinskega ogrodja, na vrhu katerega je nameščena na vremenske vplive odporna tkanina. Nudijo zaščito pred UV žarki in padavinami (pod pogojem, da je vrhnji del vodotesen). Nanje lahko namestite tudi stranske senčnike, ki zagotavljajo zaščito pred vetrom, dežjem in sončnimi žarki hkrati pa ustvarjajo intimnejšo atmosfero.

 

Na kaj je potrebno biti pozoren ob izbiri paviljona?

Vrtni paviljoni v Inposovi ponudbi so na voljo v različnih oblikah, materialih, velikostih in tudi barvah.

Paviljon naj se ujema z ostalim dekorjem vašega vrta

Izbira materiala določa slog vašega paviljona, zato morate izbrati takšnega, ki se ujema z ostalim dekorjem vašega vrta in hiše. Paviljoni iz blaga lahko skazijo izgled moderno zasnovane hiše, medtem ko se aluminijasti paviljoni ne bodo podali v rustikalno zasnovan vrt.

Železno ogrodje pričara romantično in družinsko naravnano vzdušje, medtem ko aluminij s svojimi elegantnimi in ostrimi oblikami ustvarja modernejši slog. Če je paviljon nadgrajen z mrežasto strukturo, lahko zagotovi tudi odličen okvir za plezalne rastline, ki na vrt vnesejo še več domačnosti. Če boste paviljon pogosteje uporabljali, izberite takega z čim boljšo streho. Za zagotavljanje dodatne zaščite in intime ne spreglejte tudi Inposove ponudbe bočnih stranic zanje.

 

Izberite ustrezno velikost

Velikost vrtnega paviljona se meri v površini, ki jo ta pokriva, in je zmnožek njegove dolžine in širine.  Najmanjši med njimi v dolžino/širino merijo malce več kot 2 metra, največji tudi 4 metre. Pred nakupom bodite pozorni na velikost posameznega modela in upoštevate svoje zahteve. Izračunajte površino potrebnega prostora za vso opremo, ki jo boste uporabljali pod paviljonom (vrtna garnitura, vrtna miza, vrtni stoli, viseča mreža, žar …) in izberite temu primerno velikost paviljona. V mislih imejte tudi, da paviljoni le redko v višino merijo več kot 3 metre.

 

Bioklimatska pergola in unikatne lamelne stranice nudijo prijetno senco

Bioklimatska pergola je napreden sistem za senčenje, ki vam na vrtu ali terasi nudi zatočišče pred močnimi sončnimi žarki. Inovativna zasnova lamelne pergole za terase vas bo v vročih poletnih mesecih zaščitila pred močnim soncem in UV sevanjem, v zimskih in jesenskih mesecih pa vam bo zagotovila optimalno svetlobo. Takšno delovanje omogočajo vzdržljive aluminijaste lamelne stranice, ki se obračajo pod najrazličnejšimi koti ter zagotavljajo najbolj optimalno svetlobo glede na položaj sonca.

Lamelne pergole za terase veljajo za nadvse prilagodljiv sistem, ki ustreza visokim standardom kakovosti. Predstavljajo namreč povsem nov sistem senčenja z dovršenim dizajnom. Slednji je idealna mešanica napredne tehnologije in modernega oblikovanja.

 

Bioklimatske alu pergole odlikuje moderen dizajn in hitra montaža

Bioklimatska pergola, kot že ime pove, nudi povsem naravno klimatsko udobje. Tega doseže tako, da preprosto izkoristi elemente že prisotne v naravnem okolju - sonce in veter, s pomočjo lamelnih stranic, katerih spremenljivi naklon omogoča takojšnjo prilagoditev. Na ta način alu pergola ustvari idealne pogoje, ob tem pa zagotavlja popolno zasebnost in se diskretno prilagodi okolici.

Bioklimatska pergola ima kar nekaj prednosti pred tradicionalno alu pergolo. Poleg absolutnega nadzora nad klimo prostora, udobja in praktičnosti, lamelne pergole za terase odlikujeta še izjemno hitra montaža ter minimalno vzdrževanje.

 

V Inposovi bogati ponudbi vas poleg vrtnih paviljonov ter bioklimatskih pergol pričakujejo tudi vrtne klopi in ležalniki, viseči stoli in gugalnice, za zagotavljanje sence pa tudi vrtni senčniki in podstavki zanje. Za dodatno pomoč pri izbiri vrtnega pohištva se obrnite na izkušene svetovalce v enem izmed v Inposovih trgovskih centrov. Ti vam bodo vedno z veseljem pomagali najti prvo rešitev za vaše želje.

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

13 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
 1. Paviljon, pergola OCEAN aluminij, natur 3,6x3,6 m, Bizz.
  3.699,99 EUR / KOS
  ali od 94.85 EUR / mesec
 2. Paviljon, pergola OCEAN aluminij, antrancit 3x4m, Bizz.
  3.499,99 EUR / KOS
  ali od 89.72 EUR / mesec
 3. Paviljon OCEAN aluminij, antrancit 3x3m, Bizz.
  2.799,99 EUR / KOS
  ali od 71.78 EUR / mesec
 4. SENČNIK PAVILJON 244x127x248 cm, bež, Kop.
  119,99 EUR / KOS
  ali od 11.23 EUR / mesec
 5. Senčnik paviljon, 3x3x2,5 m, Wu.
  179,99 EUR / KOS
  ali od 16.84 EUR / mesec
 6. Lamelna stranica za paviljon OCEAN 123 cm, Bizz.
  399,99 EUR / KOS
  ali od 10.65 EUR / mesec
 7. Lamelna stranica za paviljon OCEAN 93 cm, Bizz.
  339,99 EUR / KOS
  ali od 11.57 EUR / mesec
 8. Stranica bočna za paviljon OCEAN 3 m, Bizz.
  669,99 EUR / KOS
  ali od 17.84 EUR / mesec
 9. Stranica bočna za paviljon OCEAN 3,6 m, Bizz.
  729,99 EUR / KOS
  ali od 19.44 EUR / mesec
 10. Stranica bočna za paviljon OCEAN 4 m, Bizz.
  749,99 EUR / KOS
  ali od 19.97 EUR / mesec
Prikaži kot Mreža Seznam

13 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer