WC ŠKOLJKE

WC školjka se resda nahaja v prostoru, kamor gre še cesar rad sam – a vendar se vam bomo danes tam pridružili tudi mi. Brez skrbi, le zato, da vam bomo pomagali izbrati pravo WC školjko za vaš dom. Takšno, ki bo ustrezala prav vsem vašim potrebam – t...
Pokaži več

WC školjka se resda nahaja v prostoru, kamor gre še cesar rad sam – a vendar se vam bomo danes tam pridružili tudi mi. Brez skrbi, le zato, da vam bomo pomagali izbrati pravo WC školjko za vaš dom. Takšno, ki bo ustrezala prav vsem vašim potrebam – tako in drugače!

 

Šalo na stran, dejstvo je, da lahko kakovostna WC školjka pomembno izboljša uporabnost vaše kopalnice, zagotovi lažje čiščenje in nenazadnje tudi polepša videz prostora. Poglejmo torej, med katerimi školjkami lahko pravzaprav izbirate ter kakšne so njihove prednosti in slabosti. Vsekakor vam priporočamo, da tej odločitvi namenite dovolj časa in pozornosti.

 

Dejstvo je namreč, da se obnove kopalnice ne lotevamo prav pogosto, zato si tudi WC školjke verjetno ne želite zamenjati kar nekaj časa. Pomembno je torej, da izberete kakovostno in trpežno sanitarno opremo, vključno z WC školjko, ki vam bo dobro služila dolga leta.

 

Vrste WC školjk

 

Pri nakupu WC školjke sta vam na voljo dva osnovna tipa školjk, ki se razlikujeta glede na postavitev odtoka. Ta je lahko speljan v steno ali pa v tla. Seveda pa je pri vsakem tipu na voljo širok nabor modelov, ki se razlikujejo glede na postavitev kotlička. V zadnjem času pa je zelo priljubljena tudi školjka brez roba. Potem pa so tu še nekoliko bolj specifični modeli, kot so denimo pisoarji.

 

Izbire je res veliko, zato ni nič čudnega, da se pri nakupu včasih kar malce zmedemo. Poglejmo podrobnosti, ki vam bodo olajšale izbiro in poskrbele, da boste kupili pravo WC školjko za svoj dom.

 

WC školjka in postavitev odtoka

Prva odločitev, ki jo boste morali sprejeti pri izbiri WC školjke, je zagotovo postavitev odtoka. Viseča WC školjka ima tako odtok v steno, talna WC školjka pa, kot pove že njeno ime, v tla.

 

WC školjka z odtokom v tla je nekoliko bolj klasična kombinacija. Številni uporabniki jo izberejo predvsem zaradi občutka stabilnosti, enostavnejše montaže in tradicionalnega videza. Po drugi strani pa je takšna postavitev nekoliko bolj zahtevna za čiščenje. Ima namreč precej več različnih robov in kotičkov, na katere moramo biti pozorni.

 

Viseča WC školjka zagotovi modernejši videz za vašo kopalnico. Hkrati olajša tudi čiščenje prostora okoli školjke in pod školjko. V zadnjem času se tako večina kupcev odloča za to postavitev, saj želijo prihraniti čas pri čiščenju in si zagotoviti boljšo higieno v kopalnici. Res pa je, da je takšna oblika školjke nekoliko zahtevnejša za montažo. Zanjo boste tako skoraj zagotovo potrebovali pomoč profesionalca.

 

 

Postavitev kotlička

V zadnjih letih so najbolj priljubljene WC školjke z vgradnim kotličkom. Te so seveda estetsko privlačnejše, vendar pa zahtevajo nekaj več gradbenega dela. Obenem prinašajo tudi nekoliko več težav pri morebitnih popravilih.

Po drugi strani pa so WC školjke s klasičnim kotličkom enostavnejše za montažo, a morda nekoliko manj privlačne na pogled. V tem primeru kotliček namreč ni skrit, pač pa je izpostavljen pogledom. Ali vas to moti in koliko, pa presodite sami.

V spletni trgovini Inpos lahko kupite WC školjke z ali brez kotlička. Kombinacije WC školjke in kotlička vam seveda olajša izbiro in nakup, vseeno pa nekateri kupci vsakega od elementov raje izberejo posebej.

Pri kotličkih lahko izpostavimo še posebnost, ki je v zadnjih letih postala že skorajda obvezna oprema. Večina WC kotličkov dandanes ponuja dvojni sistem splakovanja. Ta omogoča izbiranje med količino vode, ki bo splaknila vašo školjko. Tak sistem je seveda občutno bolj prijazen do vaše denarnice, pa tudi do okolja. Omogoča vam namreč, da prilagodite in po potrebi zmanjšate porabo vode v svojem domu.

 

WC školjka z WC desko

Ker je pri izbiri in nakupu WC školjke toliko različnih možnosti, se številni kupci odločijo kar za nakup kompleta. Ta jih namreč odreši vsaj nekaj dodatnih odločitev. Tako lahko v trgovini Inpos kupite WC školjke, ki že vključujejo WC desko, kar vam seveda občutno pohitri nakup. Če pa bi želeli WC desko izbrati sami in tako personalizirati videz svoje kopalnice, vam je seveda na voljo širok nabor zanimivih WC desk z različnimi motivi in v različnih barvah.

 

Kaj pa brezroba WC školjka?

Če ste se lotili prenove kopalnice ali menjave WC školjke, ste zagotovo že naleteli na ta tip školjke. Brezroba WC školjka je prav to, kar razkriva njeno ime – WC školjka brez roba. Gre seveda za rob ob vrhu školjke, izpod katerega teče voda in ki je značilen za klasične WC školjke. Žal pa je ta predel tudi odlično gojišče za bakterije, saj se tam hitro začne nabirati umazanija. Obenem je zelo zahteven za čiščenje, zato je težko poskrbeti za dobro higieno tega področja.

WC školjka brez roba je to težavo rešila enkrat in za vselej. Njena oblika namreč nima tega problematičnega roba, zato tudi nima skritih in težko dostopnih predelov, ki jih je težko očistiti. Voda se v takšno školjko dovaja pod močnim pritiskom. To omogoča kakovostno čiščenje in splakovanje školjke. Obenem je s posebno tehnologijo poskrbljeno, da voda ne izteka in škropi iz školjke.

 

Izbire je torej veliko, vaše glavno vodilo pa naj bodo vaše želje in zasnova vaše kopalnice. Seveda pa vam pri izbiri prave školjke z veseljem priskočijo na pomoč tudi Inposovi mojstri!

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 29

Page
na stran
Nastavi padajočo smer
 1. MODUO WC ŠKOLJKA VISEČA MODUO CERSANIT
  195,59 EUR / KOS
  ali od 18.34 EUR / mesec
 2. PRESIDENT WC ŠKOLJKA P20 TALNA TALNI IZLIV CERSANIT
  50,79 EUR / KOS
  ali od 18.46 EUR / mesec
 3. DELFI WC ŠKOLJKA VISEČA CERSANIT
  83,19 EUR / KOS
  ali od 15.19 EUR / mesec
 4. CARINA WC ŠKOLJKA VISEČA BREZ ROBA CERSANIT 1= PAL 24 KOM
  191,79 EUR / KOS
  ali od 17.97 EUR / mesec
 5. CASPIA WC ŠKOLJKA VISEČA NEW CLEAN ON CERSANIT
  282,69 EUR / KOS
  ali od 13.83 EUR / mesec
 6. CITY OVAL WC ŠKOLJKA VISEČA NEW CLEAN ON CERSANIT
  285,49 EUR / KOS
  ali od 13.93 EUR / mesec
 7. ERIKA PRO Q WC ŠKOLJKA VISEČA HATRIA YXJ1 530X345
  173,39 EUR / KOS
  ali od 16.19 EUR / mesec
 8. METROPOLITAN/VIRGO ŠKOLJKA VISEČA BREZ ROBA HF CERSANIT 1 paL=18 kos
  316,89 EUR / KOS
  ali od 10.79 EUR / mesec
 9. MODUO BIDE VISEČI CERSANIT
  185,19 EUR / KOS
  ali od 17.31 EUR / mesec
 10. MODUO WC ŠKOLJKA STOJEČA, STENSKI IZLIV, 010 BREZ ROBA CERSANIT
  215,29 EUR / KOS
  ali od 10.51 EUR / mesec
 11. NANO WC ŠKOLJKA VISEČA CERSANIT
  38,99 EUR / KOS
 12. PARVA MONOBLOK VERTICAL 020 (ŠKOLJKA+DESKA SC EO+KOTLIČEK 3/6) CERSANIT
  260,69 EUR / KOS
  ali od 12.76 EUR / mesec
 13. PARVA WC ŠKOLJKA VISEČA BREZ ROBA CERSANIT 1= PAL 24 KOM
  126,69 EUR / KOS
  ali od 11.88 EUR / mesec
 14. PRESIDENT WC ŠKOLJKA P10 TALNA STENSKI IZLIV CERSANIT
  52,79 EUR / KOS
  ali od 19.19 EUR / mesec
 15. ŠKOLJKA VISEČA GEMMA 2 J003001 DOLOMITE
  102,49 EUR / KOS
  ali od 18.67 EUR / mesec
 16. WC ŠKOLJKA ADELE TALNA STENSKI IZLIV ROCA
  62,49 EUR / KOS
  ali od 11.35 EUR / mesec
 17. WC ŠKOLJKA ADELE TALNA TALNII IZLIV ROCA
  62,49 EUR / KOS
  ali od 11.35 EUR / mesec
 18. WC ŠKOLJKA BAU TALNA/TALNI IZLIV RIMLESS 39431000 GROHE
  112,39 EUR / KOS
  ali od 10.48 EUR / mesec
 19. WC ŠKOLJKA DEBBA TALNA STENSKI IZLIV
  160,19 EUR / KOS
  ali od 14.97 EUR / mesec
 20. WC ŠKOLJKA GEMMA2 TALNA/TALNI IZLIV DOLOMITE
  113,59 EUR / KOS
  ali od 10.67 EUR / mesec
 21. WC ŠKOLJKA POLO TALNA STENSKI IZLIV INKER (1PAL=24KOM)
  68,59 EUR / KOS
  ali od 12.63 EUR / mesec
 22. WC ŠKOLJKA POLO VISEČA INKER (1PAL=24KOM)
  68,79 EUR / KOS
  ali od 12.63 EUR / mesec
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 29

Page
na stran
Nastavi padajočo smer