ADVENTNI VENČKI IN JASLICE

Si lahko predstavljate december brez adventnega venčka? Kaj pa božično drevo brez jaslic? Če je odgovor na obe vprašanji ne, potem prebrskajte Inposove virtualne police in si priskrbite vse za popolno praznovanje božiča. Adventni venčki Adventni ...
Pokaži več

Si lahko predstavljate december brez adventnega venčka? Kaj pa božično drevo brez jaslic? Če je odgovor na obe vprašanji ne, potem prebrskajte Inposove virtualne police in si priskrbite vse za popolno praznovanje božiča.

Adventni venčki

Adventni venčki so znanilci božiča, saj so prva božična dekoracija, s katero okrasimo dom na začetku decembra. Tradicionalni venčki so izdelani iz vejic zimzelenih iglavcev in imajo prostor za 4 sveče, ki jih postopoma prižigamo vsako adventno nedeljo in tako odštevamo tedne do božiča.

A težava naravnih venčkov je, da se iglice posušijo in začnejo odpadati, hkrati pa predstavljajo nevarnost za nastanek požara. Z izbiro adventnega venčka iz umetnih materialov se tem težavam izognete, dodatna prednost pa je, da ga lahko uporabljate več let. V Inposu tako najdete pestro izbiro umetnih adventnih venčkov, ki bodo več let poživeli vaš dom in tako pričarali praznično vzdušje.

Adventni venčki za na vrata

Adventni venčki še zdaleč niso namenjeni samo okraševanju miz in notranjih prostorov, ampak popestrijo tudi zunanjost vašega doma. Viseči adventni venček, ki ga pritrdite na vhodna vrata, vam bo že ob prihodu domov pričaral božično vzdušje. V Inposovi ponudbi najdete vse od preprostih neokrašenih venčkov do adventnih venčkov z vgrajenimi lučkami, božičnimi okraski in celo stoži. To pomeni, da lahko slog adventnega venčka za na vrata popolnoma prilagodite slogu svojih vhodnih vrat in fasade.

Adventni venčki za na mizo

Najlepši adventni venčki so tisti, ki se zlijejo z dekoracijo vašega doma in vam pričarajo nasmešek na obrazu. Popestrijo lahko vsako površino vašega doma, če pa izberete adventni venček v videzu naravnih materialov, pa v svoj dom vnesete tudi rustikalen šarm.

Ne omejite se samo na venčke za na mizo, saj lahko na mizo ali druge površine postavite tudi venčke za na vrata in tako vsako leto nekoliko spremenite slog svoje božične dekoracije. Ob tem pa bodite pozorni, da izberete adventni venček s tako dekoracijo, ki se bo skladala z vašimi preostalimi božičnimi okraski. Če ste npr. izbrali rdeče okraske za svojo božično smreko, potem bodite ob nakupu adventnega venčka pozorni, da tudi ta vsebuje rdeče okraske.

Adventni venčki s svečami

Adventni venčki s svečami so vrnitev k tradiciji. Vsako nedeljo se prižge dodatna sveča in vas tako opozarja, da se bliža božič. Pri izbiri tradicionalno štirih sveč imate veliko možnosti v kombinaciji z vašim venčkom. Navadno so zelene venčke okraševali z rdečimi svečami, a za elegantnejši videz lahko izberete tudi zlate ali srebrne sveče.

Za namizne adventne venčke, ki dajejo vtis zasneženih vejic in so zato svetlejših barv, izberite temnejše sveče, npr. vijolične, saj tako ustvarite kar najboljši kontrast. Če želite v svoj dom vnesti občutek duhovnosti, pa se zagotovo odločite za bele sveče.

Jaslice

Božično drevo ni popolno, če pod njim ne stojijo jaslice. Te lahko kupite v kompletu, ali pa sami ustvarite božično zgodbo in raje izberete posamezne figurice za jaslice, ki jih poljubno razporedite po prostoru pod novoletno smreko.

Za še bolj pristno božično doživetje lahko v Inposu izberete tudi komplet jaslic z vgrajeno LED osvetlitvijo. Za tiste z bolj igrivo naravo, ki želite zgodbo o Jezusovem rojstvu približati tudi svojim otrokom, pa so na voljo jaslice v karikaturnem slogu.

Če sami izbirate figurice za jaslice, ne pozabite na tri glavne figurice: Marijo, Jožefa in malega Jezusa. Seveda ob sveti družini ne smejo manjkati tudi sveti trije kralji ter osliček. Vse figurice pa morajo biti postavljene pod varno streho hleva. Za še bolj pristen videz poskrbite tako, da vznožje božičnega drevesa obložite z mahom ali travo.

Za vsa dodatna vprašanja in nasvete glede izbire adventnega venčka in jaslic so vam na voljo izkušeni svetovalci v Inposovih trgovskih centrih. Tako si boste zagovotili najbolj čaroben božič.

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 49

Page
na stran
Nastavi padajočo smer
 1. Adventni venček beli 34 cm, Koo.
  14,99 € / KOS
 2. Adventni venček led 40x20 cm Kaem.
  18,87 € / KOS
 3. Figura angel Raffael 28 cm, Bizz.
  36,99 € / KOS
 4. Hlevček za jaslice 25 cm, Koop.
  29,99 € / KOS
 5. Hlevček za jaslice 50x22x31 cm, Kaem.
  37,99 € / KOS
 6. Jalice s hišico led 20x35x7 cm, Edel.
  12,99 € / KOS
 7. Jaslice 11,5x4,5x10 cm, DSGlas
  5,73 € / KOS
 8. Jaslice 12 cm, 3 motivi, Koo.
  6,99 € / KOS
 9. Jaslice 6,5x7,5x6,5 cm, DSGlas
  5,73 € / KOS
 10. Jaslice bele led 15 cm, Koo.
  5,49 € / KOS
 11. Jaslice okrasne 6 figur, Koop.
  24,99 € / KOS
 12. Jaslice okrasne 8 figuric, Koop.
  44,89 € / KOS
 13. Jaslice okrasne 9 figuric, 13 cm, Koop.
  17,99 € / KOS
 14. Jaslice okrasne bele 3 figure, Bizz.
  15,99 € / KOS
 15. Jaslice okrasne belo/modre 53 cm, set 3/1, Bizz.
  99,99 € / KOS
  ali od 17.42 € / mesec
 16. Jaslice okrasne belo/rdeče, set 6/1, Bizz.
  149,99 € / KOS
  ali od 13.06 € / mesec
 17. Jaslice okrasne belo/zelene set 6/1, Bizz.
  149,99 € / KOS
  ali od 13.06 € / mesec
 18. Jaslice okrasne belo/zlate 53 cm, set 3/1, Bizz.
  99,99 € / KOS
  ali od 17.42 € / mesec
 19. Jaslice okrasne nežno modre 28 cm, set 6/1, Bizz.
  169,99 € / KOS
  ali od 14.80 € / mesec
 20. Jaslice okrasne rdeče 3 figure, Bizz.
  19,99 € / KOS
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-24 od 49

Page
na stran
Nastavi padajočo smer