Najboljši izdelki za ureditev terase in vrta

Najboljši izdelki za ureditev terase in vrta

S prihodom lepšega vremena se okrepi želja po soncu in uživanju na svežem pomladanskem zraku. In idealen prostor za preživljanje prostega časa predstavljajo terase in balkoni. Spremenite jih v sproščujoče oaze, kjer boste ob požirkih kave ali druženju s prijatelji preživljali ure in ure in si tako nabrali novih moči. Da boste lahko tople dni uživali v polni meri, smo za vas v podjetju Inpos pripravili nekaj idej in nasvetov za ureditev terase in okolice hiše.

 

Vrtna garnitura za sproščeno druženje na balkonu, vrtu ali terasi

 

Zunanje površine, kot so vrtovi, terase ali balkoni, so idealni za druženje z družino ali prijatelji, hkrati pa nam omogočajo preživljanje prostega časa na svežem zraku. Da pa v celoti izkoristite njihov potencial, je zelo pomembna izbira kakovostnega in udobnega vrtnega pohištva. V Inposovi bogati ponudbi izdelkov za ureditev terase in balkona boste zagotov našli vrtno pohištvo, ki popolnoma ustreza vašim kriterijem in slogu ureditve zunanjih površin.

 

Preden pa se lotite urejanja okolice svoje hiše oz. urejanja balkona, pa si zastavite nekaj osnovnih vprašanj (npr. Kako veliko vrtno garnituro potrebujem? Iz kakšnega materiala naj bo moje vrtno pohištvo?) ki vam bodo pomagala pri izbiri najboljših kosov vrtnega pohištva za svoje potrebe. Pri tem se zavedajte, da vrtno pohištvo niso samo stoli in mize, pač pa tudi ležalniki, viseče mreže, senčniki in vrtni paviljoni.

 

Privlačno vrtno pohištvo na urejeni terasi

Če na vrtu radi prirejate piknike za sosede ali širšo družino, potem so za vas idealne velike vrtne garniture s številnimi sedišči, tisti, ki pa vas večkrat presenetijo nenapovedani obiski, pa lahko za svojo vrtno garnituro dokupite dodatne vrtne stole ali vrtne klopi. Pri tem ne pozabite na dodatke, ki vas bodo zaščitili pred nevarnimi sončnimi žarki. Če nimate nadstreškov, lahko na vrt namestite vrtni paviljon, za vse, ki pa ste radi bolj fleksibilni pri postavitvi vrtnega pohištva, pa priporočamo uporabo vrtnega senčnika.

 

 

Velika izbira različnih modelov in posledično slogov vrtnega pohištva omogoča prilagajanje željam uporabnikov, obročno odplačevanje pa tudi izbiro vrtne garniture, po kateri običajno morda ne bi posegli. Pri izbiri pa seveda ne pozabite razmisliti tudi o slogu svojega novega vrtnega pohištva.

 

Lesena vrtna garnitura namreč pričara klasično vzdušje in vnaša rustikalen slog. Med najtrpežnejše in slogovno brezčasne vrtne garniture uvrščamo garniture, izdelane iz aluminija, oziroma jekla, medtem ko so garniture, izdelane iz umetnega ratana, odporne na vremenske vplive in enostavne za vzdrževanje.  Za dodatno popestritev vaše terase ob hiši ne spreglejte tudi bogate ponudbe dekorativnih blazin, s katerimi boste vanjo vnesli tudi osebno noto.

 

 1. Paviljon, pergola OCEAN aluminij, antrancit 3x4m, Bizz.
  3.499,99 EUR / KOS
  ali od 89.72 EUR / mesec
 2. Garnitura vrtna EVORA temno rjava, 4 delna, Illu.
  849,99 EUR / KOS
  ali od 22.63 EUR / mesec
 3. Garnitura vrtna CHARLOTTE siva alu. 4 delna, Illu.
  1.099,99 EUR / KOS
  ali od 29.29 EUR / mesec
 4. Ležalnik BAFFIN siv s streho, Bizz.
  249,99 EUR / KOS
  ali od 12.22 EUR / mesec
 5. Stol viseči egg CAHUITA enojni natur, Illu.
  399,99 EUR / KOS
  ali od 10.65 EUR / mesec
 6. Stol viseči egg BOLOGNA enojni rjav, Illu.
  269,99 EUR / KOS
  ali od 13.20 EUR / mesec
 7. Garnitura vrtna NOEMI 4 delni set, Bizz.
  439,99 EUR / KOS
  ali od 11.72 EUR / mesec
 8. Gugalnica vrtna NOEMI les, Bizz.
  499,99 EUR / KOS
  ali od 13.31 EUR / mesec

 

 

Ne pozabite na žar

 

Inposova ponudba žarov je izredno pestra. Izbirate lahko med električnimi žari, plinskimi žari in žari na oglje. Ker ima vsak svoje specifike, morate pred nakupom določiti, katera vrsta žara vam najbolj ustreza.

 

Hrana, popečena na žaru

 

Plinski žari

 

Najpogostejšo izbiro navdušencev nad žari predstavljajo plinski žari. Običjano so nameščeni na podnožje s koleščki, pod njimi se nahaja prostor za jeklenko. Bolj kompaktne pa so namizne različice, ki nimajo podnožja. Plinski žari delujejo na mešanico butana in propana, ki je skladiščen v jeklenki. Bolj izpopolnjene različice imajo nameščen tudi dodaten stranski gorilnik, s pomočjo katerega lahko istočasno med peko mesa ali zelenjave pripravite tudi okusno BBQ omako ali po končani peki skuhate pravo turško kavo.

 

Plinski žar omogoča odličen nadzor nad temperaturo pečenja in tudi njeno porazdelivijo po površini za pečenje. Poleg električnih žarov so plinski žari najprimernejša vrsta žarov za uporabo v gosto poseljenih območjih. Ob njihovi uporabi se namreč ne proizvaja dim, ki bi lahko motil sosede. Ker pri gorenju ne nastajajo saje, ni bojazni, da bi se ogenj razširilin povzročil požar.

 

 

 

Žari na oglje

Priprava hrane s pomočjo oglja ima v človeški zgodovini najstarejšo tradicijo. In kljub temu, da osnovni modeli žarov na oglje predstavljajo najcenejšo vrsto, nizka cena ne vpliva na izvrsten okus pripravljene hrane. Namreč ne električni, ne plinski žari, ne morejo pričarati tako pristnega okusa, ki ga hrani doda dim tlečega oglja ali briketov.  Naprednješi modeli imajo poleg tako imenovane vroče cone (tam so temperature najvišje), ki se nahaja neposredno nad tlečim ogljem, tudi posredno cono (tam so temeprature nižje). Hrana se tam peče pri nižji temepraturi in počasneje. Dodatna prednost žarov na oglje je da so običjano lažji in enostavnješi za prenašanje.

 

Žar na oglje s popečeno hrano

Električni žari

Specifika električnih žarov je, da morajo biti za delovanje priklopljeni na električno omrežje. Zaradi tega jih ne morete uporabljati tam, kjer nimate dostopa do električnega omrežja. Istočasno pa so električni žari ravno zaradi tega najenostavnejši za uporabo. So popolna izbira za vse, ki prebivajo v stanovanjih in posledično ne morejo imeti žara na plin, oglje ali brikete.

 

Dodatna prednost je, da se zelo hitro segrejejo in so po samo nekaj minutah pripravljeni za uporabo. Ob njihovi uporabi vam prav tako ni treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo plina ali drugih goriv. Njihovo vzdrževanje je zelo preprosto, saj jih po končani uporabi samo obrišete s čistilom za žar in že so pripravljeni za nove kulinarične podvige.

 

 1. Žar plinski Masport MB 4000 črn, Al.
  659,99 EUR / KOS
  ali od 17.57 EUR / mesec
 2. Žar plinski prenosni - Traveler Black, Weber
  549,90 EUR / KOS
  ali od 14.64 EUR / mesec
 3. Žar plinski SPIRIT II E-210 GBS, Weber
  559,90 EUR / KOS
  ali od 14.91 EUR / mesec
 4. ŽAR ELEKTRIČNI E-BRAAI fi 40
  254,99 EUR / KOS
  ali od 12.47 EUR / mesec
 5. Žar na oglje kovinski fi 56 cm, Koop.
  116,99 EUR / KOS
  ali od 10.95 EUR / mesec
 6. Žar na oglje kovinski (83 cm x fi 38 cm), Kop.
  52,99 EUR / KOS
  ali od 19.19 EUR / mesec
 7. Žar plinski Masport MB 4000 rdeč, Al.
  659,99 EUR / KOS
  ali od 17.57 EUR / mesec
 8. Žar plinski Spirit E-215 GBS, Weber
  659,90 EUR / KOS
  ali od 17.57 EUR / mesec
 9. Žar električni Q1400 temno siv, Weber
  399,90 EUR / KOS
  ali od 10.65 EUR / mesec

 

Velikost žara in pribor zanje

Ko boste izbrali, katera vrsta kuriva bo najbolje ustrezala vašim potrebam, razmislite kako velik žar potrebujete. Majhni do srednje veliki žari na oglje in plinski žari z dvema gorilnikoma bodo zadostili večini potreb, če večinoma pečete za štiri osebe ali manj. Če bo vaš novi žar osrednja točka druženja na vrtu, terasi ali balkonu, potem ne spreglejte večjih izvedb žarov. Njihova prednost je, da omogočajo istočasno pripravo več vrst hrane.

 

Velikost žara se meri v velikosti površine za pečenje. Tisti s površino od 0,25 do 0,35 kvadratnega metra so običajno dovolj veliki za večino uporabnikov. Če pa vaše gospodinjstvo sestavlja večje število družinskih članov, potem si omislite večji model s štirimi, petimi ali celo več gorilniki. Z uporabo dodatnega pribora lahko na žaru pripravite poleg običajnih, tudi druge jedi.  Tako lahko na primer s kamnom za peko pice, na žaru spečete tudi pico.

Pica, pečena na vrtnem žaru

Olajšajte si urejanje okolice hiše s kakovostnimi vrtnimi stroji

Da bo vaša terasa sijala v vsej svoji lepoti, mora biti zgledno urejena tudi njena okolica. Ker je urejanje okolice hiše in vrta lahko zamudno in naporno opravilo, je izredno pomembno, da izberete kvalitetne vrtne stroje, ki delo pohitrijo, v najboljšem primeru celo avtomatizirajo.

 

Bujna in zdrava trava potrebuje redno košnjo. Ker vsak rez spodbudi njeno zgostitev in ustvari razkošen videz, je zelo pomembna pravilna košnja. To omogoča le kakovostna in ustrezno izbrana kosilnica. Za večje površine svetujemo uporabo bencinskih kosilnic, če pa si želite olajšati delo in vam teren to omogoča, pa si olajšajte urejanje vrta z robotsko kosilnico. Res majhne vrtove, na katerih bi vam obračanje velike kosilnice prirejalo kar nekaj preglavic, je najbolje kositi z ročnimi kosilnicami na nitko, saj so okretnejše in tudi njihovo shranjevanje je preprostejše, saj ne zavzamejo veliko prostora.

 

 

Seveda pri urejanju okolice ne pozabite tudi na ostalo rastje, ki lahko skazi videz vašega vrta. Razraščene žive meje ali grmi lahko okolico vaše hiše spremenijo v pravo džunglo, v kateri se radi zarejajo škodljivci, hkrati pa se lahko otroci ali hišni ljubljenčki poškodujejo na štrlečih vejah. Zato je mnogo bolje, da te odstranite z baterijskimi ali električnimi škarjami za živo mejo, ki vam ob tem olajšajo estetsko oblikovanje rastja na vašem vrtu.

Škarje za urejanje okolice

Predlagamo, da si pestro ponudbo ostalih vrtnih strojev vrhunskih blagovnih znamk in modelov ogledate na spletni strani podjetja Inpos. Za vsa nadaljnja vprašanja pa svetujemo obisk katerega izmed naših trgovskih centrov, kjer bodo strokovnjaki prisluhnili vašim željam in vam svetovali pri izbiri ustreznih izdelkov za urejanje terase ali okolice hiše.