Shranite domačo zelenjavo in sadje za zimo

Shranite domačo zelenjavo in sadje za zimo

Letos so vrtovi in sadovnjaki bogato obrodili. Po lanskoletni pozebi je zdaj izvrstna priložnost, da napolnite zamrzovalnik za zimo. Medtem, ko nam v vrhuncu sezone zna enolončnica s stročjim fižolom že rahlo presedati, smo pozimi hvaležni, ko nas prijetno ogreje. Vakuumirana zelenjava se ne navzame neprijetnega vonja zamrzovalnika in bolje ohrani hranljive vrednosti. Sveže meso pa ne dobi ožiga, ki povzroči žarkost maščob. Zato je vakuumiranje najboljša izbira za zamrzovanje zelenjave, sadja in mesa.

Investirajte v vakuumski aparat Status Solid 300 in prihranite na dolgi rok

Solid 300 je zmogljiv vakuumski aparat z naprednimi funkcijami vakuumiranja in mariniranja v posodi. Odličen je za vse tiste, ki imate vrtove in pridelate svojo zelenjavo ter tiste, ki redite domače živali za meso. Primeren je celo za manjše profesionalne kuhinje, v katerih bi želeli zavreči manj hrane in kakovostno shraniti končne izdelke za prodajo npr. v kmečkih turizmih in proizvajalci domačih dobrot.

Kaj vse lahko vakuumirate?

Vakuumski aparat Status Solid 300 ima funkcijo avtomatskega vakuumiranja za suha in čvrsta živila. Z enim pritiskom na tipko aparat samodejno zavakuumira in zavari vrečko na podtlak do -800 mbar. Ta funkcija je namenjena shranjevanju suhega mesa, čvrste zelenjave, oreščkov in sira.

Za vlažna in občutljiva živila uporabite ročno – pulzno vakuumiranje, s katerim lahko postopno povečujete podtlak v vrečki, dokler ne izvlečete dovolj zraka. Na koncu vrečko zavarite z dvojnim varom, ki jamči popolno neprepustnost. Ta funkcija je odlična za shranjevanje sadja, svežega mesa in rib ter vseh ostalih občutljivih živil, ki bi jih z avtomatskim vakuumiranjem preveč stisnili in poškodovali. Vgrajeni senzor za tekočino pa varuje motor aparata pred morebitno vsrkano tekočino. V tem primeru se aparat samodejno ugasne, vi izpraznite posebno posodico v vakuumskem kanalu in že lahko nadaljujete s shranjevanjem.

Posebna funkcija Solida je tudi Marinator, ki v pičlih 18-minutah izvrstno začini meso. Funkcija Marinator je kompatibilna s Provac 360 setom za mariniranje, ki je sestavljen iz posebne posode in cevke za povezovanje aparata s posodo. (Set ni vključen ob nakupu aparata.) Funkcija Marinator se sestoji iz 5 ciklov vakuumiranja in popuščanja vakuuma. S tem dosežete, da začimbe globje in hitreje prodrejo v meso. Odlično, ko se na jutro piknika spomnite, da ste zvečer pozabili dati meso v pac.      

Podaljšan varilni trak za večje kose mesa in sira

Vakuumski aparat Solid ima 30 cm dolg varilni trak, ki omogoča, da zavakuumirate tudi kolut sira ali rebra v kosu. Posebnost varilnega traku je tudi to, da ima spremenljiv cikel varjenja – več zaporednih vakuumiranj oz. varjenj kot naredite, krajši je čas varjenja.

Za vakuumiranje brez težav upoštevajte to priporočilo

Za brezhiben proces vakuumiranja in kakovostno shranjena živila priporočamo Statusove vakuumske vrečke in folije v roli. Te so med najdebelejšimi na trgu (130 μ) in zagotavljajo 100 % neprepustnost ter čvrsto varjenje.