Izberite popoln umivalnik za svojo kopalnico

Izberite popoln umivalnik za svojo kopalnico

Izbira pravega umivalnika za kopalnico je lahko zahtevna, a hkrati tudi zabavna izkušnja. Ko boste izbrali pravega, bo vaša celotna kopalnica izboljšana, vi pa boste v tem prostoru še bolj uživali.

Preden pa se poglobite v iskanje kopalniškega umivalnika, morate biti jasni, kakšen stil in dizajn želite. Ali vam je pri srcu eleganten, čist in minimalističen dizajn ali iščete nekaj bolj trendovskega? Upoštevajte svoj življenjski slog in izbiro prilagodite svojim potrebam ter seveda proračunu. Tako bo vaš intimni prostor kmalu zasijal v vsej lepoti in popolnosti.

Ujemite slog svoje kopalnice

Jasno izoblikovan dizajn je nekaj, kar mora biti na lestvici najvišje, ko se odločate o kopalniškem umivalniku. Morda se želite poigrati z živobarvnimi armaturami ali razstavljenimi cevmi. Ali pa je vaš okus bolj tradicionalen. Če še ne veste, ob katerem slogu vam zaigra srce, se sprehodite po ponudbi kopalniškega pohištva, ki ga najdete na spletni strani podjetja Inpos. Tako boste morda našli navdih. V kolikor je vaš slog že izoblikovan, pa razmislite, kako se bo povezal s preostalim delom vaše kopalnice. Izbira napačnega umivalnika, ki se ne ujema z drugimi elementi v kopalnici, je na dolgi rok lahko zelo draga in zamudna.

Koliko prostora imate na voljo?

Ko gradite nov objekt ali prenavljate kopalnico v svojem domu, se prepričajte, da imate pred nakupom vse mere, ki jih potrebujete. Če zamenjate stari umivalnik in obenem ne menjate kopalniškega pohištva okoli njega, boste morali imeti natančne mere, da zagotovite njegovo prileganje. Za tiste, ki prenavljate in boste morda želeli umivalnik premakniti, pa ni odveč opozorilo, da boste za ta korak potrebovali nekaj znanja o vodovodarstvu. In če se tega lotevate prvič, si preberite članek o premišljeni prenovi kopalnice, ki vam bo v pomoč pri razumevanju vodovodnega sistema vašega doma.

Namig, ki vam lahko olajša nakup. Za majhne kopalnice je kot nalašč stenski ali kotni umivalnik, ki bo dal osupljiv videz in ustvaril iluzijo večjega prostora. V kolikor pomanjkanje prostora ni težava, lahko izberete umivalnik z dodatnim prostorom za shranjevanje kopalniških izdelkov in brisač ter z več prostora na pultu, ki ga bodo krasili kopalniški izdelki. Pri tem lahko izbirate tudi med večjimi in globljimi umivalniki, ki so idealni za umivanje hišnih ljubljenčkov ali ročno pranje občutljivih oblačil.

Nikar pa ne pozabite preveriti, da bosta širina in globina umivalnika primerni in ne bosta oteževali odpiranja omaric in predalov ter seveda vrat tuš kabine. Zadnja stvar, ki si jo želite, so vrata, ki se zadevajo v vašo novo pridobitev.

Upoštevajte svoje potrebe

Popoln kopalniški umivalnik mora biti eleganten in praktičen. Pomislite, ali je vaš umivalnik namenjen gostom ali družinski uporabi. Dvojni umivalnik je priljubljen pri parih in družinah, saj je tako mogoča skupna uporaba kopalnice, medtem ko je lebdeči ali podstavni umivalnik primeren za toaletno sobo ali majhno kopalnico za samske osebe. Če je vaša kopalnica srce družinskih dejavnosti, je dodaten prostor za odlaganje le prednost. Če imate mlado družino, bodite pozorni tudi na material vašega umivalnika. Odločite se za kvalitetnejše materiale, ki bodo prenesli večjo uporabo.

Pri izboru pomislite tudi, koliko prostora za shranjevanje potrebujete. Ali želite svoj umivalnik uporabiti za odlaganje brisač in toaletnega papirja? Bi radi na vrhu umivalnika postavili milo, sveče ali zelenje?

Na kakšno steno bo pritrjen umivalnik?

Ne glede na to, ali gre za vašo kopalnico, garderobo ali kopalnico za goste, je treba večino umivalnikov pritrditi na steno. Če želite viseči umivalnik, morate razmisliti, na kakšno steno ga boste namestili – ne pozabite, da se veliko ljudi med umivanjem zob naslanja na umivalnik, zato mora biti varen. Stena, izdelana iz zidakov in opeke, zagotovo ne bo predstavljala nobenih težav, če pa umivalnik nameščate na steno iz mavčnih plošč, jo boste morali okrepiti. Niste prepričani, kakšno steno imate? Preprosto potrkajte nanjo – stena z zatiči bo zvenela votlo.

Vrste umivalnikov in materiali

Vrsta umivalnika je stvar osebne izbire. Vendar ne pozabite – ni vse odvisno od videza. Vaš umivalnik mora biti funkcionalen in ustrezati potrebam tistih, ki ga uporabljajo.

Viseči (stenski) umivalniki, kotni umivalniki in umivalniki na podstavku lahko ustvarijo iluzijo večjega prostora v manjših kopalnicah in ponujajo poenostavljen in sodoben videz. Namestitev visečih in kotnih umivalnikov razkriva vse vodovodne instalacije, zato se mnogi odločijo za elegantne sifone s kromiranim zaključkom, da jih spremenijo v posebnost. Dober način za skrivanje cevovodov in vodovodnih napeljav, ki je zlasti priljubljena izbira za številne družinske kopalnice, so umivalniki na podstavku, ki so pritrjeni na steno in omogočajo večjo stabilnost.

Za najsodobnejši stil kopalniškega umivalnika predlagamo nadpultni umivalnik, ki sedi na vrhu kopalniške enote, pulta ali police in izgleda, kot da preprosto počiva na mestu. Nobena cev ni vidna, kar vodi do čistega in neobremenjenega videza. Nekateri umivalniki na pultu so brez lukenj za pipe, zato potrebujejo visoke samostoječe pipe, ki segajo čez notranji rob umivalnika.

Vgradni umivalniki so potopni, oziroma vgrajeni v kopalniški pult. Ti so lahko modernejše oblike in postavljeni v večji ali manjši meri na pult. Pomeni, da je kopalniški umivalnik bolj ali manj viden - odvisno, kakšen izgled želimo.

Materiali, ki jih boste izbrali za svojo kopalnico, bodo odvisni od osebnih želja, vaših potreb in proračuna. Kamnita plošča, marmor, plastika, laminat in les so glavni materiali, ki jih boste videli v kopalniških umivalnikih. Kamnite plošče so odlične za dolgo življenjsko dobo, laminat pa je dober za praktičnost. Kamnit umivalnik lahko pričara tradicionalen videz, medtem ko je leseni umivalnik v kombinaciji z belimi omarami trenutno v trendu za tiste, ki iščejo naraven videz.

Popolna spremljava za vaš novi umivalnik

Zdaj, ko ste izbrali svoj kopalniški umivalnik, je čas, da razmislite tudi o dodatkih. S temi dopolnite slog svoje kopalnice in poskrbite za kar najboljšo uporabnost prostora.

Izbira armature

Armature in umivalniki ponujajo popolno priložnost, da pokažete svoj stil in svoji kopalnici dodate čudovit faktor. Kopalniške armature so na voljo v vseh slogih, velikostih in zaključkih. Večina umivalnikov ima samo eno luknjo za armaturo, saj je večina umivalniških armatur dandanes mešalnih. To je zato, ker mešalne armature združijo vročo in hladno vodo, preden ta zapusti izliv, zaradi česar je z njo lažje rokovati. Če iščete bolj tradicionalen slog z ločenima armaturama za toplo in hladno vodo, si boste morali ogledati možnosti umivalnika z dvema odprtinama.

Dodatki, ki jih potrebujete

Če želite ohraniti svoj novi kopalniški umivalnik urejen, izberite primerne kopalniške dodatke, kot so držala za zobne ščetke in kozarce ter posodice za milo in podajalnike – da ne bo navlake, lahko izberete možnosti, ki se pritrdijo na steno.

Za nasvet prosite strokovnjake

Olajšajte si izbor in nakup kopalniškega pohištva in dodatkov ter se naročite na svetovanje in 3D izris. V podjetju Inpos vam bodo prijazni svetovalci in strokovnjaki z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in pomagali pri oblikovanju vašega končnega izgleda kopalnice.