VOZIČKI ZA CEVI

Lepo urejen vrt vedno z veseljem pogledamo. Vendar pa se zaradi številne opreme, pripomočkov in drugih predmetov kaj hitro zgodi, da je ta videti vse prej kot urejen. A že en sam preprost pripomoček vam lahko pomaga, da v kaos znova vnesete malce več...
Pokaži več

Lepo urejen vrt vedno z veseljem pogledamo. Vendar pa se zaradi številne opreme, pripomočkov in drugih predmetov kaj hitro zgodi, da je ta videti vse prej kot urejen. A že en sam preprost pripomoček vam lahko pomaga, da v kaos znova vnesete malce več reda: kolut, na katerega navijete vrtno cev

 

Vrtna cev na kolutu je vedno lepo pospravljena, poleg tega pa se tako nikoli ne zavozla. Obenem je vrtna cev tako dobro zaščitena pred umazanijo, pa tudi pred različnimi štirinožnimi prijatelji, ki na njej radi preizkusijo ostrino svojih zob in krempljev. In za piko na i: tako pospravljena vrtna cev zavzame zelo malo prostora. Več prostora za druge, bolj zabavne ali lepše stvari torej! Vrtna cev na kolutu torej prinaša same prednosti, kaj pravite?

 

Kako izbrati pravi kolut za vrtno cev?

 

Vrtna cev na kolutu je dandanes na tržišču na voljo v mnogo različnih oblikah, na vas pa je, da izberete pravo zase in za svoje potrebe. Poglejmo, med kakšnimi koluti lahko izbirate.

 

Klasičen kolut za pospravljanje vrtne cevi

 

Gre za klasičen kolut brez kolesc, ki se ponaša predvsem z dobro stabilnostjo. Kot tak je zelo dobra izbira za vse, ki koluta ne nameravate veliko premikati. Dobro se obnese tudi na bolj zahtevnih terenih, kot so neravne, strme površine, kjer stabilnost igra pomembno vlogo. Še ena dodatna prednost takšnega koluta je zagotovo tudi to, da se ponaša z nižjo ceno kot ostali modeli. Preprost nosilec za cev je tako odlična izbira za vse, ki si želijo lično, a enostavno rešitev.

 

Kolut za cev s kolesci

 

Kolut za cev s kolesci je izjemno praktičen. Občutno nam namreč olajša prenašanje cevi. Težke cevi nam tako ni treba prenašati po celem vrtu, pač pa preprosto uporabimo voziček za cev in jo tako odpeljemo tja, kjer jo potrebujemo. In slabosti takega koluta? Njegova cena je nekoliko višja, vendar pa praktičnost zagotovo odtehta malce večjo začetno investicijo.

 

Stenski kolut za cev

 

Kolut za cev, ki se pritrdi na steno, poskrbi za izjemno ličen in urejen videz vašega zunanjega prostora. Gre za zelo ergonomično rešitev, ki vam bo občutno olajšala zalivanje vrta. In slabost tega sistema? Zagotovo nekoliko višja cena v primerjavi z ostalimi sistemi. Popaziti moramo tudi na lokacijo priključka za vodo, na katerega nameravamo priklopiti cev za zalivanje. Ta mora biti namreč v neposredni bližini stenskega nosilca.

 

Kaj morate upoštevati pri nakupu?

Če boste kupovali le kolut, bodite pozorni na to, kakšno cev imate doma. Navijalec cevi za vodo se mora namreč ujemati z vašo cevjo. Pred nakupom preverite dolžino in širino vaše vrtne cevi ter te podatke upoštevajte pri izbiri koluta. Če bo navijalni boben za cev namreč premajhen, nanj ne boste morali spraviti celotne cevi. To ni le precej neestetsko, pač pa tudi zelo nepraktično.

 

Pogosto je najlažje, da kupimo kar komplet – torej cev za zalivanje na kolutu. Tako si zagotovimo, da se cev in kolut resnično popolnoma ujemata, kar bo prineslo najboljše rezultate.

 

Uporabni dodatki, ki vam lahko olajšajo zalivanje

 

Vrtna cev na kolutu je vsekakor odličen začetek, vendar pa vam je na voljo še veliko drugih pripomočkov, ki vam lahko občutno olajšajo zalivanje, denimo pištole za vodo in priključki.

 

Različni nastavki za brizgalko, pištole za vodo, razpršilci in ostali izdelki, ki spadajo v zalivalni program, so izjemno priročni in zlahka poskrbijo za še več vrtičkarskih užitkov.

 

Katero znamko izbrati?

Gardena je na področju zalivanja in vrtne opreme že dolga leta sinonim za kakovost – to dobro vedo vsi vrtni mojstri. Vrtna cev na kolutu ni pri tem prav nobena izjema. Gardena cev na kolutu je tako vedno zanesljiva izbira za vse vaše zalivalne potrebe. V trgovinah Inpos najdete širok nabor izdelkov Gardena, med katerimi boste zagotovo našli tudi pravega za svoj vrt. Obiščite nas in se prepričajte!

 

Pokaži manj
Prikaži kot Mreža Seznam

18 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
 1. Nosilec stenski za cev RollUp M/L 25m, Gar.
  198,99 EUR / KOS
  ali od 18.62 EUR / mesec
 2. Nosilec stenski za cev RollUp XL 35 m, Gar.
  228,99 EUR / KOS
  ali od 11.19 EUR / mesec
 3. NOSILEC STENSKI ZA CEV S CEVJO GARDENA
  40,99 EUR / KOS
 4. Nosilec za cev 10 Set Gardena
  57,99 EUR / KOS
  ali od 10.62 EUR / mesec
 5. Voziček cevi za zalivanje Papillon
  39,99 EUR / KOS
 6. VOZIČEK ZA CEV AquaRoll S set s sistemskimi priključki GARDENA
  66,99 EUR / KOS
  ali od 12.27 EUR / mesec
 7. Voziček za cev - kovinski
  50,99 EUR / KOS
  ali od 18.47 EUR / mesec
 8. Voziček za cev AquaRoll L Easy GARDENA
  96,99 EUR / KOS
  ali od 17.76 EUR / mesec
 9. Voziček za cev AquaRoll M GARDENA
  76,49 EUR / KOS
  ali od 13.91 EUR / mesec
 10. Voziček za cev CleverRoll M Easy Set, Gar.
  106,99 EUR / KOS
  ali od 10.01 EUR / mesec
 11. Voziček za cev PVC 45M-1/2"
  38,99 EUR / KOS
 12. VOZIČEK ZA CEV, kovinski, AquaRoll M, Gardena
  98,99 EUR / KOS
  ali od 18.12 EUR / mesec
 13. Nosilec stenski za cev RollUp S 15m, Gar.
  131,99 EUR / KOS
  ali od 12.35 EUR / mesec
  Ni na zalogi
 14. Zidni nosilec za cev s cevjo 15m 1/2
  36,89 EUR / KOS
  Ni na zalogi
Prikaži kot Mreža Seznam

18 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer